hola

Actualment es registren vint vegades més morts per contaminació que per accidents de trànsit. Aquesta va ser una de les dades que es va oferir durant la jornada La crisi climàtica també afecta la teva salut que va organitzar dissabte les associacions de veïns de la Florida i Gaudeix Mas Costa.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, va obrir l'acte amb la xerrada El canvi climàtic global, conseqüències i reaccions locals.

El representant de la Torrentera Jordi Ricart va parlar de Pol·lució, l’assassí invisible; i va advertir que, segons l'Organització Mundial de la Salut, la contaminació de l'aire provoca al voltant de set milions de morts a l'any i la major part s'atribueix al trànsit rodat. Ricart va explicar que cal prendre conscienciació , prevenció i actuació sobre aquesta problemàtica. El representant de la Torrentera va afirmar que "la pol·lució és un assassí invisible i silenciós que cal combatre".

El representant de la Torrentera també va suggerir el canvi d'ubicació de l'estació de control atmosfèric de Santa Perpètua que està situada a l'avinguda de l'Onze de Setembre a l'alçada de l'avinguda de Girona. Ricart considera que hauria d'ubicar-se més a prop de l'autopista Ap7, principal focus de contaminació de Santa Perpètua.

Representants de Residu Zero SPM van oferir la xerrada Iniciació a un estil de vida saludable; on van apostar per reduir el consum de plàstic i comprar a granel, mentre que Eloi Jiménez, de Can Piella, va parlar de Viure pagès, una proposta d’antuvi pel segle XXI. El portaveu de la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac, José Luis Conejero, va donar Exemple de lluita contra la contaminació de la cimentera. El ponent va criticar que Montcada pateix les conseqüències d'una política nefasta de gestió de residus i va lamentar que l'ecoparc només serveix per compactar la brossa, que després s'incinera o enterra.

 

Foto: Les representants de Residu Zero durant la xerrada / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]