hola

La campanya de recollida d'aliments d'El Gran Recapte organitzada el 22 i 23 de novembre pels Bancs d'Aliments ha recollit a Santa Perpètua 16.051 quilos d'aliments. L'onzena edició ha registrat un 20% menys de donacions respecte el 2018.


Aquests aliments bàsics seran distribuïts entre les persones més desfavorides. La quantitat assolida serà suficient per preparar els lots de les famílies necessitades fins que a febrer de 2020 arribin les aportacions de la Unió Europea, segons han explicat des del Banc dels Aliments.

Els anys 2018 i 2017 la recaptació va ser de poc més de 20.000 quilos, lluny dels gairebé 30.000 de 2015. Aquest any a Santa Perpètua s'han recollit uns 4.000 quilos menys.

El delegat del Vallès Occidental del Banc d'Aliments, el perpetuenc Miquel Àngel Rodríguez, ha destacat que també, per segon any consecutiu, ha baixat la xifra de voluntaris i ha subratllat que sense els membres de la Parròquia, SPSolidària, l'Assocació de Veïns Gaudeix Mas Costa i el Cabàs Solidari no hauria estat possible dur a terme la campanya.

Entre l'alimentació donada, el que més s'ha recollit ha estat llet i pasta i, en canvi, s'han aportat molts menys quilos de conserves de peix, segons ha explicat Miquel Àngel Rodríguez.

El delegant del Banc dels Aliments ha assegurat que amb les donacions fetes es podran fer els lots des d'ara i fins al febrer de 2020.

Com és tradicional, el voluntariat de Santa Perpètua avui ja té classificats tots els materials, però ara la feina resta a la nau del CIM Vallès on estan arribant els camions amb les aportacions fetes a la província de Barcelona. La feina aquí durarà uns quinze dies.

Miquel Àngel Rodríguez ha explicat que hi ha hagut municipis com Santa Perpètua que han fet la seva classificació i s'han quedat tot els productes, però els d'aquells municipis que no ho han fet són enviats a aquesta nau on s'han de classificar tots. Rodríguez anima a escoles, empreses i ciutadania a fer torns de voluntariat en aquest espai.


Foto: Aquest any s'ha recollit quatre tones d'aliments menys que en l'edició de 2018 / Josep Cano
--

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves
10 Jul 2020 10:32 - RedaccióEl Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves

El Servei de Comunicació ha participat aquests dies a les activitats de lleure a l'estiu de l'Ajuntament [ ... ]

L'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana
10 Jul 2020 10:15 - RedaccióL'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha reobert les portes de l’Oficina [ ... ]

L'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat
09 Jul 2020 12:24 - RedaccióL'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat

A partir d’avui les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta [ ... ]