hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) treballarà aquest curs el tema Desempantalla't. L'alumnat reflexionarà sobre el bon ús de les pantalles i la prevenció de les addiccions associades. Aquest va ser un dels temes que més interès va despertar entre els consellers durant el treball d'avaluació del curs passat i un tema de màxima actualitat.

Un total de 679 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les escoles locals reflexionaran sobre aquest tema. Aquesta és una de les novetats d'aquest curs ja que s'ha decidit que participi l'alumnat de 6è que ja té l'experiència del curs anterior amb l'alumnat de 5è.

La primera trobada es va desenvolupar el 17 d'octubre al Centre Cívic el Vapor. El primer aspecte que van treball els representants de l'alumnat va ser les hores d'oci que inverteixen amb pantalles i, segons el regidor d'Educació, Pere García, "és sorprenent l'ús que es fa de les pantalles en soledat" i precisament sobre aquest ús en solitari i sense interaccions es treballarà en la propera sessió.

La Regidoria d'Educació ha previst una trobada mensual d'aquí a l'abril en les quals els infants aportaran les seves idees i visió; s’informaran, reflexionaran, debatran i faran propostes per traslladar-les al Ple del CIM, el 26 de maig. El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta als responsables polítics per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.

El regidor d'Educació, Pere Garcia, ha explicat que s'ha considerat que és bo que hi hagi l'alumnat de sisè i de cinquè. Garcia diu que en la primera sessió del Consell Infantil Municipal ja es va veure com els infants es fan entendre i col·laboren amb les seves opinions.

En la primera reunió es va demanar que es valorés la quantitat de temps que cadascú dedicava a l'ús de les pantalles per temes d'oci. El regidor d'Educació va quedar sorprès de la quantitat d'hores i de l'ús en soledat que fan alguns menors.

El Consell Infantil Municipal es reunirà un cop al mes i es faran diverses activitats. Pere García ha avançat que en la propera el 21 de novembre profunditzaran en l'ús de les pantalles en soledat.

Pere García afirma que els joves tenen molt bones idees, que estan molt oberts i que el prisma jove és molt necessari per poder planificar polítiques municipals que els tinguin en compte.


Foto: Representants del CIM / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 77 estudiants dels instituts perpetuencs inicien avui la selectivitat marcada per la Covid-19
07 Jul 2020 12:14 - RedaccióUn total de 77 estudiants dels instituts perpetuencs inicien avui la selectivitat marcada per la Covid-19

Un total de 77 estudiants dels instituts de Santa Perpètua es presenten des d’avui dimarts 7 de juliol [ ... ]

Avui comença el període de matriculació a les Escoles Bressol Municipal que acaba dijous
07 Jul 2020 12:09 - RedaccióAvui comença el període de matriculació a les Escoles Bressol Municipal que acaba dijous

Les matrícules a les Escoles Bressol Municipals (EBM) es faran enguany els dies 7, 8 i 9 de juliol [ ... ]

Els Mossos denuncien una empresa de Santa Perpètua per vendre preservatius falsos
07 Jul 2020 12:03 - RedaccióEls Mossos denuncien una empresa de Santa Perpètua per vendre preservatius falsos

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal [ ... ]