hola

Tots els polígons industrials de Santa Perpètua disposaran properament de lluminàries de tecnologia led, segons ha anunciat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández.

El Consistori ha adjudicat els treballs de substitució de 963 lluminàries de VSAP instal·lades als polígons per lluminàries led a l’empresa Electricitat Boquet amb un pressupost de 223.717 euros, sense IVA. L’actuació preveu un estalvi energètic anual de 477.857 kwh, que representa un estalvi econòmic de 62.000 euros i una reducció de 184 tones d’emissions de CO2.

“Seguim amb el desplegament dels objectius del PAE amb aquest nou programa d’inversió en qüestió d’eficiència energètica que està subvencionat al 75% per la Diputació de Barcelona”, ha explicat el regidor que ha afegit que amb aquesta nova inversió “estarem ja per sobre del 50% de tecnologia led a l’enllumenat públic municipal i cobrim la totalitat dels polígons industrials de Santa Perpètua a excepció de la Torre del Rector que ja s’havia cobert amb un pla anterior que va comptar amb una subvenció de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE)”.

L’actuació també preveu la instal·lació de disset sistemes de telegestió en les instal·lacions d’enllumenat públic municipal i s’emmarca en el projecte de modernització de polígons industrials 2018, convocat per la Diputació de Barcelona en el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

Sergi Hernández ha assegurat que “l’objectiu és estalviar la petjada ecològica de la ciutat en un dels fronts més importants i més rendibles com és l’eficiència energètica”, i ha afegit que “pel que fa a les lluminàries, la tecnologia led ha estat un paradigma evolutiu i ara mateix hi ha un mercat que propicia la inversió pública perquè ha baixat molt el preu i suposa un estalvi molt i molt gran si les comparem amb les tecnologies d’enllumenat anterior”. “L’eficiència energètica i les mesures que lluiten contra el canvi climàtic són molt diverses i també preveuen actuacions relacionades amb la generació i l’eficiència en la recollida dels residus i la mobilitat, entre d’altres”, ha indicat.


Foto: Tots els polígons disposaran de tecnologia led / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Hospital de Mollet registra una lleu davallada d'ingressos per Covid-19
30 Set 2020 14:27 - RedaccióL'Hospital de Mollet registra una lleu davallada d'ingressos per Covid-19

L’Hospital de Mollet ha registrat una lleu davallada del nombre d’ingressos per covid-19 per primera [ ... ]

L'Ajuntament obre fins el 6 d'octubre consulta ciutadana sobre quatre ordenances
30 Set 2020 12:53 - RedaccióL'Ajuntament obre fins el 6 d'octubre consulta ciutadana sobre quatre ordenances

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha obert consultes prèvies a la ciutadania des del portal de participació [ ... ]

L'Aula del parc reprèn aquest diumenge la programació amb una proposta per explorar la riera
30 Set 2020 10:07 - RedaccióL'Aula del parc reprèn aquest diumenge la programació amb una proposta per explorar la riera

L’Aula del parc comença una nova temporada amb una sortida a la riera de Caldes. La proposta que [ ... ]