hola

La primera setmana d’octubre es commemora la Setmana Mundial de la Lactància Materna (SMLM) i el grup de suport a l’alletament matern de Santa Perpètua de Mogoda, Mamalleta’m, organitza per tercer any consecutiu un seguit d’activitats entre les que destaca la xerrada El paper de la parella durant l’alletament i la criança, a càrrec d’Armando Bastida, infermer pediàtric.


L’activitat, que compta amb el suport de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua i la Xarxa de Centres Cívics, tindrà lloc dimarts 15 d’octubre al Centre Cívic El Vapor a partir de les 17.30 hores. Les persones interessades en assistir-hi podran fer la reserva de plaça aportant una col·laboració de 3 euros del 30 de setembre al 13 d’octubre o fins completar aforament, contactant amb el correu de l’entitat mamalletam@gmail.com.

Armando Bastida és pare de tres fills i infermer de pediatria. Així es presenta al seu web armandobastida.com en el qual explica que arrel de convertir-se en pare va decidir formar-se i aprendre tot el relacionat amb la salut, l’alimentació i l’educació dels més petits. A més de passar consulta, realitza una tasca de divulgació tant a través del seu web com de portals com Bebés y más o amb xerrades com la que oferirà a Santa Perpètua.

Mamalleta’m ha explicat que “després de l’èxit de la xerrada de l’any passat amb el pediatre Carlos González, enguany hem decidit mantenir format i apostar per un tema que creiem clau durant la lactància com és el paper de la parella i l’acompanyament que rep la mare”. Des de l’entitat expliquen que precisament el lema de la Setmana de la lactància Materna 2019 és Empoderem-nos! Fem possible la lactància materna i vol servir com a plataforma per exigir normes socials equitatives, com el treball en equip entre les mares i les seves parelles per a una lactància exitosa. L’entitat afirma que “la visió d’Armando Bastida pot ser molt enriquidora ja que ens parlarà des de la seva pròpia vivència com a pare i com a professional”.

Programació de la Setmana Mundial de la Lactància Materna

La Setmana Mundial de la Lactància Materna es completarà amb dues activitats més. Dijous 10 d’octubre al Centre Cívic de Can Folguera, en l’horari habitual de les reunions de Mamalleta’m (de 15.15 a 17h) a més de fer suport a mares i famílies, es farà un taller de pintapanxes per a embarassades,mares i àvies sota el títol Panxes creadores de vida.

Divendres 11 d’octubre, serà el torn de la contacontes Clara Gavaldà que explicarà un recull de llibres sobre lactància en una activitat que compta amb el suport de la Biblioteca Josep Jardí. Els contes estan adreçats a infants d’entre 0 i 3 anys i les seves famílies i començaran a les 17.30 hores. Les places són limitades i caldrà fer preinscripció a través del butlletí del mes d’octubre de la biblioteca.


Foto: L’Infermer pediàtric Armando Bastida / Mamalleta’m

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]