hola

La Vuitena Setmana de la Gent Gran organitzada per l'Ajuntament de Santa Perpètua va començar ahir amb l'acte institucional del Dia de la Gent Gran que es commemora avui 1 d'octubre.

L'acte va constar de la lectura del manifest per part de les presidències de les tres entitats de Gent Gran de la localitat, el parlament de l'alcaldessa, Isabel Garcia, i una cantada d'havaneres amb el grup Xarxa.

L'alcaldessa va subratllar que la gent gran són persones actives i compromeses amb una forta voluntat de participar i de decidir en tot allò que té a veure amb la societat i amb la vida. Isabel Garcia va afirmar que l'Ajuntament aposta clarament per les polítiques en benefici de la gent gran. També va recordar que fa anys que es duen a terme programes i va assegurar que "l'Ajuntament continuarà apostant per serveis assistencials, per la dinamització social i cultural de la gent gran, i també per continuar promovent el respecte i l'estima a la nostra gent gran".

Les presidències de les tres entitats de Gent Gran van donar lectura al manifest del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran. La presidenta del Club Edad de Oro, Àngels Ibanzo; el president del Casal d'Avis de la plaça de la Vila, Josep Lluís Llàcer; i el president del Casal de la Gent Gran, Llorenç Gutiérrez. El document reclama que cal que es faci el possible per a què Catalunya pugui gaudir d’un estat del benestar que sigui exemple de solidaritat, d’atenció social i sanitària. També demanen l'acompliment de la Llei de la dependència, evitant perjudicis i endarreriments cap a les persones més vulnerables; la reducció, al màxim, de les llistes d'espera en tots els àmbits d'atenció a la persona.

El manifest demana un repartiment equitatiu de la riquesa; combatre l'economia submergida i invertir més en educació, recerca, coneixement i educació mediambiental. A més reclama als poders públics que garanteixen la protecció i la plena integració de la gent gran, així com que el Consell de gent gran de Catalunya sigui un òrgan consultiu del Govern.

Per la seva part, la regidora de Gent Gran, Ana Bajo, va dir en la seva primera celebració amb aquest càrrec que "segur que aprendré molt de vosaltres i que les portes de l'Ajuntament estan obertes per escoltar les vostres propostes i suggeriments". Bajo va agrair la tasca feta per la seva predecessora, l'equip tècnic i les associacions de gent gran.

Ahir va començar la vuitena Setmana de la Gent Gran. Les activitats han continuat aquest matí al casal de la plaça de la Vila i demà dimecres unes 160 persones participaran a l'excursió al Museu Agbar de les aigües i el posterior dinar de germanor. El programa inclou actes també dijous i divendres amb la 80a festa Homenatge a la Gent Gran.


Foto: Acte institucional del Dia Internacional de la Gent Gran / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]