hola

Veïnat i comerciants dels carrers del municipi per on transcorrerà aquest dissabte 31 d'agost el Correfoc de la Festa Major poden passar per l'Ajuntament en horari de 8 a 15 hores a recollir cartrons per poder cobrir i protegir els vidres d'habitatges i establiments.

El Consistori recorda l'obligatorietat de protegir amb cartrons els aparadors i les vidrieres ubicades en l'itinerari del correfoc, per tal d'evitar cremades en vidres, marbres i altres materials.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha publicat un ban, que es pot consultar al web municipal i ha distribuït pels carrers per on passarà el Correfoc, en el qual informa a la ciutadania de les recomanacions i obligacions del veïnat i de les propietats dels establiments per on es desenvoluparà l'activitat per tal de garantir la seguretat de persones i béns i evitar incidents.

L'activitat tindrà lloc dissabte 31 d'agost a partir de les deu de la nit a la plaça de la Vila i transcorrerà per la plaça Nova, els carrers del Montseny, de Genís Sala, de Martí Costa i de mossèn Camil Rossell i finalitzarà a la plaça de Francesc Macià.

El ban informa que cal mantenir portes i finestres tancades, persianes baixades i tendalls recollits durant l'activitat i evitar tenir roba estesa o altres elements tèxtils o plàstics i recorda a les persones propietàries dels establiments que han de retirar taules, cadires, ombrel·les, jardineres i altres objectes situats a la via pública per raons de seguretat.

També recorda que no es pot encendre foc ni fumar a la vora dels portadors del material pirotècnic que utilitzen els grups i informa de la importància de no llençar aigua per les finestres i els balcons durant el desenvolupament de l'activitat (encara que ho demanin) per tal d’evitar accidents de participants i espectadors i perquè l’aigua mulla la pólvora, que explota en lloc de cremar-se.

El document també manifesta la prohibició d'estacionar vehicles en l'itinerari del Correfoc ni realitzar operacions de càrrega i descàrrega amb vehicles durant els actes de foc.

Per últim, el Consistori recorda que l'incompliment d'aquesta disposició comportarà l'aplicació de sancions o de les mesures pertinents i eximirà a l'Ajuntament de qualsevol responsabilitat.

El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua organitza l'activitat, en la qual també participaran les colles Trempera Nostramo de Tiana, Ges de Torelló i els diables de la Garriga.


Foto: Correfoc de la festa de l'any passat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]