hola

Amal i Larousi són la noia i el noi sahrauí que passen les seves vacances d’estiu amb famílies perpetuenques gràcies al projecte Vacances en Pau, de l’ONGD SPSolidària.

L’Ajuntament de Santa Perpètua hi col·labora des de fa 22 anys amb aquest projecte subvencionant el seu viatge i l’estada als casals d’estiu i l’accés a les piscines municipals. Aquest dimecres 17 de juliol l’Ajuntament va fer la recepció oficial d’aquests infants que estaran fins al 28 d’agost a Santa Perpètua amb dues famílies acollidores.

El tresorer de SPSolidària, Jerónimo Pazo, va recordar ahir que el projecte Vacances en Pau té el seu origen en un acte que havia de ser puntual que es va fer l'estiu de 1979 amb un centenar d'infants. SPSolidària es va incorporara l'any 1997 i encara avui perdura.

Pazo s'ha mostrat preocupat per la manca de solucions polítiques al conflicte sahrauí i per la desesperança que està provocant entre el poble sahrauí.

El representant de la comunitat sahrauí a Santa Perpètua, Seidah Sidahmed, ha explicat que França veta constantment la possibilitat de fer un referèndum sobre la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Neus Garcia, es va estrenar amb aquest acte públic com a regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, i va agrair la presència de regidors de tots els grups municipals i de la comunitat sahrauí així com de membres de SPSolidària. Neus Garcia va desitjar una bona estada als dos infants i va subratllar que és important estar informat de la situació del poble sahrauí.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va destacar la gran hospitalitat del poble sahrauí i la seva organització en els campaments de refugiats gestionats en bona part per les dones.

Els infants sahrauís, que van assistir amb les seves famílies a l'acte, van rebre material escolar i van expressar estar tenint una bona estància al municipi. Tots dos han passat visites i tractaments gratuïts a la Clínica Médico Odontológica del doctor Luis Miguel Agustench, situada al barri de La Florida.


Foto: Membres de la Corporació amb infants i les famílies acollidores / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]