hola

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir dilluns 8 de juliol en suport a la víctima de la manada de Manresa convocats per l'Ajuntament de Santa Perpètua que es va adherir a aquesta crida com molts altres municipis catalans.

La concentració a les sis de la tarda va coincidir amb un xàfec i va fer que les persones congregades s'aixopluguessin al porxo d'entrada a la Casa de la Vila.

La mobilització va ser convocada arreu de l'estat per col·lectius feministes i ciutadania per rebutjar la violació que va patir una menor de 14 anys a mans de sis homes, mentre un setè ho observava sense auxiliar la víctima.

"Uneix-te contra la gossada" i "Tens quinze minuts, no triguis que em toca a mi" van ser els lemes de la concentració, que s'ha fet dies després de l'inici de la celebració del judici d'aquest cas, que va començar dimarts passat a l’Audiència de Barcelona. La mobilització també vol protestar i mostra l'absolut rebuig contra la qualificació de la Fiscalia del cas, que basa la seva acusació en un presumpte delicte d'abús sexual i no com a agressió sexual. Ahir 8 de juliol va declarar la víctima que va afirmar que va ser amenaçada amb una arma de foc. Això podria fer canviar l'acusació final de la Fiscalia.

A Santa Perpètua formacions com Santa Perpètua en Comú, ERC, PSC i la CUP es van adherir a la concentració.

Tamar Zamora va ser l'encarregada de donar lectura a un manifest que en primer lloc explicava el motiu de la concentració i recordava que a Catalunya al 2018 es van denunciar 468 violacions a dones.

El manifest concloïa que cal canviar la societat actual perquè ara s'estigma les dones víctimes de violació i les dones "no volem ser valentes, ni víctimes, ni tornar en casa en grups o corrent per la por, ni enfrontar-nos a un judici, ni ser violades, ni maltractades, volem ser lliures i volem sortir al carrer sense saber què significa la paraula por".


Foto: Concentració de rebuig a la 'Manada de Manresa' / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]