hola

L’Institut Oftalmològic Tres Torres (IOTT), amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua, impulsa de nou al municipi una campanya de prevenció del Glaucoma i degeneració macular associada a l’Edat (DMAE).

Una unitat mòbil realitzarà proves mèdiques des d'aquest dilluns 1 de juliol i fins al proper divendres dia 5 en horari de matí (10 a 14 h) i de tarda (de 15 a 17h). La campanya està adreçada a totes les persones que vulguin a partir dels 40 anys.

La unitat mòbil de IOTT s’instal·larà de l’1 al 3 de juliol a la plaça de la Vila; el 4 de juliol, a l’avinguda Quatre cantonada amb el carrer Dos; i el dia 5, al carrer de Pablo Picasso amb el passeig de la Florida. A la revisió es mesuren les agudeses visuals en auto refractòmetres, la pressió intraocular en tonòmetre computeritzat i es verifica l’agudesa visual en ullera de proves.

Les visites són gratuïtes i es realitzen amb l’objectiu de prevenir aquestes malalties oculars i alhora fer un estudi de la incidència del glaucoma i de la degeneració macular associada a l’edat entre la població de Catalunya.

El glaucoma és una malaltia dels ulls que produeix pèrdua de visió i que, en els casos més greus, pot degenerar en una ceguesa total, segons ha explicat la Regidoria de Salut Pública que ha afegit que la pèrdua de visió a causa del glaucoma es pot preveure o disminuir la seva progressió amb el tractament adient. "La majoria de persones afectades no presenten símptomes en les primeres fases de la malaltia. Més endavant apareixen defectes en el camp visual i pèrdua progressiva de visió sobre tot en la part perifèrica, quan ja està avançada la patologia parlem de “visió túnel”. No sol haver dolor associat al glaucoma crònic, però si en el glaucoma agut", ha informat Salut.

Per tal de prevenir l’aparició del glaucoma i la degeneració macular és necessari sotmetre’s a una revisió completa dels ulls periòdicament, a partir dels 40 anys. Un dels principals factors que pot influir en l’aparició del glaucoma és la pressió intraocular alta, tot i que hi pot haver d’altres factors.


Foto: Aquesta setmana es realitzen les revisions / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]