hola

Les formacions polítiques de Santa Perpètua En Comú (SPMEC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han arribat a un acord polític per investir Isabel Garcia alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda en la sessió de constitució de l’Ajuntament que tindrà lloc aquest dissabte 15 de juny, segons han anunciat ambdues formacions en un comunicat de premsa conjunt.

Isabel Garcia és l’actual alcaldessa del municipi i cap de llista de la candidatura més votada a les eleccions municipals del passat 26 de maig de 2019. El resultat electoral va atorgar a SPMEC 9 regidors/es i 4 al PSC, el que representa més del 50% del vot popular emès a les eleccions municipals i supera amb escreix la majoria absoluta del Ple Municipal, que se situa amb 11 edils, i "conformant un govern local d’àmplia base social", com detallen les formacions.

A més de l’acord polític per investir Isabel Garcia alcaldessa de Santa Perpètua, els dos partits han coincidit en fer una valoració positiva del balanç de l’anterior govern i del seu funcionament, així com l’alt nivell de coincidència dels dos programes electorals. A partir d’aquesta coincidència, els dos partits anuncien que "estan treballant en la redacció definitiva del que serà el Pla de Mandat del nou govern d’esquerres de la ciutat, i que esdevindrà el seu full de ruta en el nou mandat que ara s’inicia i el compromís davant de la ciutadania".

Les formacions han detallat que el Pla de Mandat, entre d'altres qüestions, desenvoluparà les prioritats establertes en l’acord polític i que estan basades en sis eixos: Un ajuntament rigorós, responsable i transparent com a motor de la millora de la ciutat; reforçar la convivència i la participació dels veïns i veïnes, el dret a l’habitatge i els serveis públics; un municipi on les necessitats de tothom continuïn sent una prioritat, amb especial cura dels més vulnerables; afavorir solucions als problemes de transport públic i mobilitat, millora de parcs i l’espai públic i altres serveis municipals; la modernització modernització del parc industrial, el comerç de proximitat i les oportunitats d’ocupació i formació; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l’Ajuntament, creant espais de trobada per compartir les decisions que es prendran en aquests propers quatre anys, i amb els altres agents econòmics, socials i polítics que formen part de l'entorn territorial.

Paral·lelament a la redacció del Pla de Mandat 2019- 2023, ambdues formacions treballen en la distribució de les responsabilitats que assumiran els regidors i regidores dels dos grups municipals. El cartipàs es presentarà en el primer Ple Municipal del mandat.


Foto: Isabel Garcia serà investida novament alcaldessa de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple aprova la proposta d'Adif de suprimir dos passos a nivell de la R3
28 Maig 2021 13:50 - RedaccióEl Ple aprova la proposta d'Adif de suprimir dos passos a nivell de la R3

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la proposta d'Adif per suprimir dos passos a nivell de la [ ... ]

Política
Un grup de dones reclama a l'Ajuntament millores en l’urbanisme feminista
03 Jun 2021 12:08 - RedaccióUn grup de dones reclama a l'Ajuntament millores en l’urbanisme feminista

Arrel de la marxa exploratòria: La nit i els carrers són nostres! organitzada l'any passat per [ ... ]

Política
La Taula del Pacte de Ciutat ultima els processos participatius
01 Jun 2021 11:17 - RedaccióLa Taula del Pacte de Ciutat ultima els processos participatius

La Taula del Pacte de Ciutat ha donat llum verda a les propostes inicials que figuraven al Pla d'Inversions [ ... ]

Política