hola

Un total de 18.400 perpetuencs i perpetuenques estan convocats aquest diumenge 28 d’abril a les urnes per escollir els representants al Congrés dels Diputats i al Senat.

El cens representa 65 electors més que en les anteriors eleccions generals celebrades el 26 de juny de 2016. Els col·legis s’obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit del vespre. En aquest horari, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda romandrà obert per atendre les incidències en el cens que es puguin produir.

En aquests comicis Santa Perpètua disposarà de setze seccions electorals, 33 meses i nou col·legis electorals situats als centres cívics La Creueta, El Vapor, La Florida, Can Folguera, Can Taió i Mas Costa, el Casal d’Avis de la plaça de la Vila i les Escoles Bernat de Mogoda i La Florida.

Per col·legis, el Centre Cívic El Vapor, amb tres seccions i cinc meses, és el que presenta el cens més alt amb un total de 2.817 electors, seguit del Centre Cívic Can Taió, amb dues seccions i quatre meses, amb 2.705. Per la seva part, el col·legi de l’Escola La Florida, amb una secció i dues meses, registra el cens menor amb 985 electors, seguit del Centre Cívic La Creueta, també amb una secció i dues meses i 1.227 electors, segons dades del Departament d’Estadística i Població de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

La mesa única de la secció 14 al col·legi del Centre Cívic Can Folguera és la que presenta un nombre més elevat d’electorat amb un total de 767, mentre que la A de la secció 8 del Centre Cívic La Florida és la que té el cens més baix, amb un total de 406 electors.

En aquestes eleccions generals, a la circumscripció de Barcelona s’escolliran 32 diputats al Congrés, d’un total de 350, mentre que per al Senat, amb llistes obertes, es triaran quatre escons del total de 208. De candidatures, a la província s’han presentat un total de divuit al Congrés i setze al Senat.

L’Escola La Florida s'incorpora com a col·legi electoral

En les eleccions generals de diumenge, Santa Perpètua passarà a tenir de 14 a 16 seccions censals i de 31 a 33 meses. Així, la secció 2 s’ha dividit en dos i s’ha creat la número 15 i de la secció 13 també ha nascut la 16. Aquestes subdivisions no afecten els col·legis i l’electorat d’aquestes que continuaran votant al Centre Cívic El Vapor, que ara tindrà cinc meses, i al Centre Cívic Mas Costa, que comptarà amb quatre, respectivament.

Una altra de les novetats és la incorporació de l’Escola La Florida com a col·legi electoral per a l’electorat de la secció censal 7, que fins als darrers comicis havia votat al centre cívic del barri. Pel que fa a les meses de les seccions 11 i 8B que a l’última cita electoral estaven ubicades al bar del Centre de Futbol Municipal Paco Navarro, s’instal·laran al Centre Cívic La Florida. Donats aquests canvis i amb l’objectiu de facilitar l’accés als col·legis electorals, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que posarà un servei d’autobús urbà gratuït a l’abast de l’electorat del barri de la Florida durant la jornada del 28 d’abril. El vehicle circularà entre les 9.30 hores i les 13.30 hores i les 16 i les 20 hores, i aproparà el veïnat al centre cívic i l’Escola La Florida amb un total de tretze parades situades a l’avinguda Tres, a les places Central i Terminal, al carrer de la Baronia i a les avingudes Vuit, Nou, Setze i Disset.


Foto: L'Escola Bernat de Mogoda durant una jornada electoral / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política