hola

ICV de Santa Perpètua ha expressat el seu condol per la recent mort de la Neus Català a l’edat de 103 anys.

La formació política recorda, en un comunicat, que la "històrica comunista, lluitadora antifeixista incansable i compromesa amb els valors de la república, la solidaritat, la memòria històrica i el feminisme, sempre va estar vinculada a l’espai polític del PSUC i d’ICV-EUiA". Neus Català era la única supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück, experiència que la va portar a recuperar la memòria de les més de 92.000 persones assassinades en aquell camp de concentració.

La coordinadora local i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha declarat “la mort de la Neus Català significa la pèrdua d’un dels principals referents de la lluita antifeixista i contra la dictadura. Una dona forta, sempre defensora de la justícia social, les llibertats i el feminisme”.

ICV recorda que Neus Català va visitar de nou el camp de concentració de Ravensbrük amb motiu del 60 aniversari del seu alliberament, acompanyada del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura. Aquesta va ser la primera vegada que la institució catalana va retre homenatge a la memòria dels deportats/des catalans als camps nazis. Va rebre la Creu de Sant Jordi al 2005 i la Medalla d’Or de la Generalitat al 2015, coincidint amb el seu centenari.

Isabel Garcia, ha considerat que “el millor homenatge a la Neus Català és reivindicar i explicar la seva memòria a les noves generacions, com a referent de lluita i de dignitat en defensa dels drets humans, contra la intolerància i el feixisme. Fer-li honor a una de les frases més representatives de la Neus Català dels darrers anys: La única mort que em preocupa és la de la memòria”.


Foto: Neus Català / ICV

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política