hola

El president d'Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, ha afirmat aquest matí durant la seva declaració davant el Tribunal Suprem que “soc un pres polític, no un polític pres” i que ja no té com a "prioritat" sortir de la presó després de 500 dies privat de llibertat i que la seva voluntat prioritària ara és "resoldre" el conflicte entre Catalunya i Espanya i "denunciar la vulneració de drets fonamentals que hi ha a Catalunya i l'estat espanyol".


En diverses ocasions, Cuixart ha volgut deixar clar al fiscal que durant el 20-S "en cap cas" el comportament dels ciutadans que es van concentrar davant del Departament d'Economia "va ser violent", i que l'1-O la violència "només la van exercir les forces policials de l'Estat".

Sobre el 20-S, ha explicat que es va generar una "manifestació espontània" i que posteriorment les entitats van decidir "assumir plenament la convocatòria". Ha demanat al fiscal i al tribunal "ubicar bé" el context en què es produeix la mobilització del 20-S, amb un "autogovern que se sent atacat, amb la suspensió de l'autonomia financera", que provoca una reacció "sense violència però amb molta determinació".

Cuixart ha començat la seva declaració davant del Tribunal Suprem, que presideix el magistrat Manuel Marchena, minuts després de dos quarts de 10 del matí. La Fiscalia demana 17 anys de presó i l’advocacia de l’Estat , 8 anys pels delictes de rebel·lió i sedició, respectivament. Cuixart ha declarat aquest matí durant gairebé quatre hores i la vista s'ha ajornat fins a les quatre de la tarda.

La declaració del perpetuenc està sent seguida a través d'una pantalla al Centre Cívic El Vapor a Santa Perpètua.

El fiscal Moreno li ha preguntat pels vehicles danyats de la Guàrdia Civil en la concentració del 20S davant de la Conselleria d'Economia. Cuixart ha negat que s'impedís la feina a la comitiva judicial i ha defensat que tothom que volia podia entrar i sortir pel passadís davant de la seu d'Economia i ha qüestionat que "quan la Guàrdia Civil fa un registre, talla el carrer i no deixen un cotxe amb armes." En aquest sentit, el president d'Òmnium ha afegit que "la policia feia el seu treball, els funcionaris el seu treball i la ciutadania el de defensar els seus drets fonamentals."

El president d'Òmnium Cultural ha reafirmat que aquesta entitat sempre donarà suport als drets democràtics. "Mai no renunciarem a drets fonamentals. Nosaltres diem que el dret de votar es guanya votant. I el que vam fer l'1 d'octubre va ser exercir aquest dret."

Cuixart també ha defensat els tuits que va publicar el 20S on interpel·lava a la societat a mostrar la seva "disconformitat" amb l'actuació de les forces de l'Estat. Cuixart defensa que no deixarà de fer crides per defensar els "drets fonamentals de manera pacífica" i ha afegit que "els valors de la democràcia estant per sobre de l'estat de dret". "Que ningú no en tingui cap dubte. Mai hem utilitzat la violència. Sempre pacíficament", ha afegit Cuixart.

El perpetuenc ha insistit que la manifestació durant tota la seva durada va ser pacífica i serena i que mostrava el descontent pel registre que s'estava donant al departament de la Generalitat. I que els danys causats en els vehicles no es van veure fins que la manifestació es va dissoldre. També ha reiterat en diverses ocasions que lamentava aquests desperfectes.

 

Foto: Cuixart en una imatge d'arxiu, durant un acte a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política