hola

La Plataforma Cívica Ciutadans a l’Ajuntament (PCCA) no es presentarà a les properes eleccions del 26 de maig després que hagi tingut representació durant els darrers 20 anys. La PCCA diu que “ara és el moment d’una aturada tècnica, moment de repensar i d’aquí a quatre anys ja veurem”.

La formació local es va presentar per primer cop a l’Ajuntament de Santa Perpètua el 1999 i va aconseguir un regidor, Francesc Rodríguez. Durant cinc legislatures, la PCCA ha estat representada al Consistori i, en el període 2011-2015, va formar part de l’Equip de Govern juntament amb ICV i CiU.

En un comunicat de premsa, la PCCA confirma que no es presentarà a les properes eleccions i explica que no ho farà “perquè la situació política catalana s’ha complicat molt i en aquests moments no es tracta tant de la qüestió domèstica sinó de país, de drets humans i de llibertat bàsiques assolides”. El regidor de la PCCA durant aquests 20 anys ha estat sempre Francesc Rodríguez que ha afegit que ningú a la formació ha volgut, de moment, prendre-li el relleu. Rodríguez Claveria no descarta presentar-se per altres sigles i afirma que te diverses propostes, però insisteix que la seva intenció inicial és jubilar-se de la política.

Per al regidor de la PCCA, la seva formació ha deixat petjada en la manera i el tarannà de l’Ajuntament i ha subratllat els cinc judicis que ha patit a denuncies de l’equip de govern municipal per fer oposició, segons ha puntualitzat. Sobre la trajectòria de la PCCA durant aquest 20 anys ha recordat projectes com la supressió de pals a La Florida, la zona vermella d’estacionament, la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal i el correcan.

Preguntat sobre cap a quines altres formacions podrien anar els vots que rebia la PCCA, Francesc Rodríguez ha argumentat que sempre ha estat un grup d’esquerres i ecologista i que en comicis nacionals i estatals, la PCCA sempre ha deixat a la llibertat de cadascú el seu vot i que no serà ara que canvii la manera de fer.


Foto: Francesc Rodríguez, portaveu de la PCCA, durant el darrer ple de gener / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política