hola

La diputada al Congrés i portaveu socialista del Pacte de Toledo Mercè Perea va afirmar que ERC i el PDCAT hauran d'explicar als catalans molt bé la seva negativa d'aprovar el pressupost de l'Estat que comportaria uns 2.200 milions d'euros més per a Catalunya amb major inversió en infraestructures i millor finançament en educació i sanitat.

La diputada confia, encara que "està complicat", que finalment s'aprovi el pressupost i que els partits independentistes no s'alineïn amb la dreta espanyola. Perea va participar ahir a un acte al Centre Cívic Can Folguera amb el candidat socialista a l'alcaldia de Santa Perpètua, Pere Garcia, on va parlar de pressupost, les pensions i les propostes per a joves. El primer secretari del PSC, Manuel Ruiz, va presentar l'acte.

Perea va remarcar que si el pressupost no s'aprova "sortirem perdent milions de persones" i va destacar la despesa social que preveu el pressupost presentat pel govern presidiit per Pedro Sánchez.  També va destacar la presència de joves a la sala ja que va afirmar que les pensions és una qüestió seva i "del seu futur" i va criticar la reforma del PP del 2013, ja que en 20 anys suposaria la perdua del poder adquisitiu d'entre un 30 i un 40% de les pensions..

Durant l'acte, la diputada va respondre algunes qüestions plantejades pels assistents. Sobre com quedaria l'estació de la Granja de la R8 si no s'aprova el pressupost de l'Estat, va explicar que el projecte es un compromís del govern de l'Estat.

El PSC de Santa Perpètua va destacar la despesa social del pressupost de l'Estat amb partides com un Pla de Xoc de Treball Jove dotat amb 670 milions d'euros, l’increment del salari mínim fins a 900 euros, 1.620 milions destinats per al sistema de beques i ajuts a l'estudi i 100 milions més per finançar els llibres de text i material didàctic,a més de la recuperació del subsidi d’atur per a majors de 52 anys.

Entre les propostes, també destaquen: Increment del 25% pel programa de lluita contra la pobresa infantil, increment del 59,3% de la despesa per ajuts a les persones dependents, 18.102 milions destinats a prestacions d'atur, ampliació del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes, 220 milions per lluitar contra la violència masclista, increment d'un 41% del programa d'ajuts per accedir a un habitatge digne i avanç en la universalització de l'educació de 0 a 3 anys.


Foto: El PSC va organitzar l'acte al Centre Cívic de Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política