hola

El Ple Municipal ha aprovat amb caràcter inicial el Pla Local d'Igualtat 2018-2021. Els objectius són posar les bases per a la construcció d'una cultura per a un nou contracte social que tingui com a pilar fonamental la reorganització dels temps i treballs; establir les polítiques de dones com a un eix transversal en l'acció de govern i oferir una atenció integral davant les necessitats de les dones; incrementar la presència i participació de les dones és un altres dels objectius del pla; així com millorar els programes per a l'abordatge integral de les violències masclistes. El nou Pla Local d'Igualtat 2018-2021 inclou una agenda d’accions estructurada en sis línies estratègiques. El punt va ser aprovat pels grups municipals d’ICV, PSC, C,s, CUP i PCCA i l’abstenció d’ERC-MES.

El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va dir que tot i que puguin fer suggeriments o al·legacions al Pla li donaven suport perquè la realitat de la Santa Perpètua del primer Pla d'Igualtat d'ara fa nou anys havia canviat i cal fer un de nou.

El regidor de les CUP, Salvador Alemany, va demanar més participació dels grups municipals en l'elaboració d'aquest Pla i va fer algunes consideracions com que falta treballar les noves masculinitats en edats adultes i en l'educació no formal.

El portaveu de C's, Joan Albalat, va dir que s'havia avançat en igualtat de gènere per les mobilitzacions socials però que les dificultats per aconseguir-la en la societat actual encara són moltes.
Des d'ERC-MES, la regidora Montserrat Vinyallonga va criticar que no s'havia adjuntat la diagnosi sobre la qual s'ha redactat el nou Pla Local d'Igualtat ni dades importants com mitges de pensions de dones grans, situacions de pobresa energètica o dades segregades per sexes. Vinyallonga va afirmar que Santa Perpètua necessita un pla més ambiciós i es van mostrar oberts a participar i van llençar algunes propostes com un premi local de la dona o crear una línia de subvenció de projectes específica per a projectes amb visió de gènere.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, va explicar que l'Ajuntament de Santa Perpètua està compromès en eradicar totes les formes de desigualtat i per aconseguir una societat igualitària. Gómez va destacar que la redacció del nou Pla Local d'Igualtat s'ha fet amb el treball transversal de les diverses regidories i del Consell Municipal d'Igualtat.

L'educació a les escoles i als instituts és un aspecte clau d'aquest nou Pla Local d'Igualtat, segons va dir la regidora que va insistir que la nova realitat de la societat precisa de respostes de les administracions locals.

Adhesió a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores

D'altra banda, l’Ajuntament s’ha adherit per votació unànime del Ple a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores. L’objectiu és crear xarxa i compartir experiències amb ciutats de tot el món unides per aquest objectiu comú, així com, tenir accés a la informació de programes, iniciatives i recursos, participar en els Congressos Internacionals, donar a conèixer les iniciatives en les quals està treballant Santa Perpètua de Mogoda i adquirir compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores per promoure un model educatiu que permeti avançar en un model propi de ciutat educadora.

El Ple va aprovar el Pla de Millora Urbana per a l'accés des de la carretera C59 al carrer del Montsià i una modificació puntual del Pla General per a facilitar mesures de millora i de seguretat ambiental, alimentària i industrial en edificacions aïllades de zones industrials. També es va aprovar la memòria d'avaluació del compliment del Pla Estratègic de Subvencions 2017. Aquests tres punts van comptar amb els vots a favor d‘ICV-E, PSC, ERC-MES i C,s i l’abstenció de les CUP i la PCCA.

Proposicions

Coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, el Ple va expressar el reconeixement del dret que tenen totes les persones a viure en igualtat de drets i en la diversitat afectiva i es compromet a treballar en la normalització social del col·lectiu de persones LGTBI. També es compromet a lluitar contra la LGTBIfòbia i a aplicar les mesures legals previstes per eradicar qualsevol tipus d'homofòbia en els àmbits escolar, laboral, social i polític. La proposició es va aprovar per unanimitat

El Ple, també per unanimitat, insta al Congrés dels Diputats i al Govern de l'Estat Espanyol a ratificar el conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball que obliga a l'equiparació dels drets laborals de les persones treballadors de la llar a la resta de treballadors del Règim General de la Seguretat Social Fent especial menció a l’equiparació en el dret a la prestació d’atur, la cobertura de maternitat, les prestacions per incapacitat laboral transitòria; així com la introducció de mesures correctores en les cotitzacions per garantir el dret a una jubilació digna i eliminar la finalització del contracte per lliure desistiment.

La tercera proposició insta al Govern Espanyol i a les institucions europees a rebutjar la creació d'un producte paneuropeu de pensions individuals proposat per la Comissió Europea que faria desviar possibles cotitzacions socials que podrien augmentar els ingressos dels sistemes públics de pensions a empreses privades que obtindran importants beneficis i assegura que "no és un instrument de protecció social, sinó un mecanisme d'acumulació de capitals". Aquesta proposta va comptar amb l'abstenció de Cs,

Per últim, per unanimitat, el Ple va aprovar la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en relació al món local català davant la realitat del refugi a l'Estat Espanyol. S'exigeix el compliment dels acords per a l'acollida de les 17.337 persones refugiades i per això les ciutats s'ofereixen a col·laborar de forma activa. Es demana un replantejament del procediment d'atenció social a sol·licitants d'asil a Espanya i informació detallada de la destinació dels Fons d'Asil, Migració i Integració.


Foto: Imatge del Ple del mes de juny / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política