hola

El Ple de la Corporació del mes de març va aprovar aquest dijous per unanimitat un nou sistema de gravació de vídeo-acta per a les sessions plenàries. De fet, durant aquest Ple es va provar el sistema que per aquest mes de març no tindrà cap valor legal. Una càmera fixa instal·lada a la Sala de plens i controlada per la secretaria de l'Ajuntament des de la nova cabina de Comunicació grava i enregistra la sessió des de diferents tirs de càmera. La sessió del mes d'abril comptarà amb aquest nou sistema de videoacta que, segons es va explicar el tinent d'alcaldia d'Organització i Economia, Albert Ortiz, garanteix una major transparència i accessibilitat als ciutadans dels continguts del ple.

Fins ara, les actes del Ple estaven accessibles a través d'un document escrit. Sobre aquest assumpte el regidor d'ERC Jordi Umbert ha expressat que el nou sistema oferirà més transparència i farà que el contingut sigui més accessible i estigui més organitzat. Per a Umbert el sistema no incorpora cap canvi de fons perquè "el reglament és rígid" però "és un canvi de forma que esperem ajudi a que més gent tingui interès per veure què passa als plens".

D'altra banda, el Ple va aprovar també una modificació de crèdits de més d'1.7 milions d'euros per a la rehabilitació dels blocs de pisos 86-87 del barri de Can Folguera en el marc d'una col·laboració entre el veïnat, l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat. El Consistori executarà subsidiàriament aquestes obres de reparació de les patologies estructurals de l’edifici. Els grups d'iCV, PSC i CS van votar a favor d'aquesta modificació mentre que ERC, CUP i la PCCA es van abstenir.

Durant el Ple, la Corporació va aprovar també amb els vots favorables d'ICV, PSC, ERC, CS i les abstencions de CUP i la PCCA la modificació puntual del Pla general sobre disposició addicional en edificacions existents en zones industrials d'edificació aïllada per facilitar mesures de millora i de seguretat ambiental, alimentària i industrial.

Altres dos punts de l'ordre del dia del ple de març van ser la declaració d'interès i utilitat municipal d'execució de les obres d'instal·lació d'un aparell elevador a l'Escola Santa Perpètua, aprovada per unanimitat, i l'aprovació provisional del Pla de Millora urbana per a l'accés des de la C-59 al carrer Montsià, amb l'abstenció única de la CUP.


Foto: Sessió plenària del mes de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política