hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha expressat el seu suport a la vaga feminista del proper 8 de Març en totes les seves vessants (laboral, de cura, de consum i estudiantil) impulsada per la Coordinadora Feminista i en concret a la vaga laboral de dues hores convocada per alguns sindicats.

L’Ajuntament s'ha sumat a les concentracions previstes per al 8 de març, a les 12 hores, a la plaça de la Vila.

Els grups municipals d'ICV-E, ERC-MES, PSC, CUP i PCCA van donar suport a la proposició per donar suport a la vaga feminista, mentre que C's es va abstenir. A la proposta, l’Ajuntament es compromet a realitzar una campanya informativa sobre els motius i els objectius de la Vaga de Dones, amb la voluntat d’arribar a tots els sectors socials. El Ple també insta al Govern de l’Estat a promoure la discussió i l'aprovació d’​una llei d’igualtat salarial que acabi amb les diferències de sou entre dones i homes. La nova llei ha d’impulsar plans d’igualtat obligatoris en totes les empreses com a veritable eina per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i per evitar la bretxa salarial i els assetjaments sexuals.

L'Ajuntament també demana el compromís dels partits polítics perquè es sumin a aquesta reclamació i lluita per eliminar les diferències salarials entre dones i homes i que s’ha intensificat en els últims deu anys. També insta al Govern d’Espanya a ratificar el conveni sobre el treball decent per les treballadores i treballadors de la llar de l’Organització Internacional del Treball.

El Ple exigeix als governs de l’Estat i de la Generalitat, quan es constitueixi, el reconeixement econòmic, social i institucional de les tasques de la llar, de reproducció i de cura. També reclama fomentar i donar suport a la lluita contra la xacra social de la violència masclista i exigir la posada en marxa immediata del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere amb una dotació pressupostària real i efectiva. A més, l'Ajuntament es compromet a col·laborar en l’organització, a la tardor de l’any en curs, d’una jornada d’abast comarcal sobre economia feminista, des de la perspectiva de la institució pública i l’empresa privada, amb la participació de representants d’institucions locals, del teixit comercial i empresarial, i d’entitats feministes del Vallès Occidental.

Rebuig a l'increment del 11,8% de la tarifa de l'aigua d'ATLL

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició que rebutja l’increment del 11’88 % de la tarifa de l’aigua en alta subministrada per Aigües Ter Llobregat (ATLL i que va acordar el Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua el passat 28 de desembre de 2017. La Corporació insta l’Agència Catalana de l’Aigua a suspendre l’executivitat de dit acord, en base a motius jurídics indicats i pel greu perjudici econòmic que representaria la seva aplicació a les tarifes de consum. També reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya (quan es constitueixi) a la recuperació immediata de tot el que suposa la gestió del sistema Aigues Ter LLobregat i que torni a crear una empresa pública per a la seva gestió o que resti integrada dins l’Agència Catalana de l’Aigua. L'Ajuntament dona suport al recurs contenciós-administratiu contra l’acord de l’ACA d’aprovació de l’increment de la tarifa d’aigua que interposaran la Federació de Municipis de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i d’altres entitats locals. L'increment de més de l'onze per cent suposarà una mitjana d'un euro per família al mes.

Suport a la Llei de l'Habitatge de la PAH

El Ple també ha aprovat, amb només l'abstenció de C's, una proposició de suport a la Llei de l’Habitatge de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH). La Corporació ha defensat públicament el debat i tramitació de la proposta de Llei d'Habitatge de la PAH i demanar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats la tramitació del projecte de Llei per la seva aprovació. La Llei d'Habitatge de la PAH contempla cinc demandes: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, stop desnonaments, habitatge social i subministraments garantits. El Ple considera que aquestes cinc demandes permetrien tancar la porta al patiment i fer un pas de gegant cap al dret a l'habitatge.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política