hola

La Corporació Local celebrarà aquesta tarda un dels plens més importants de l'any ja que tractarà d'aprovar el pressupost municipal de 2018. La proposta de pressupost de l'Ajuntament de Santa Perpètua puja aquest any a 32,5 milions d'euros. Això suposa un 4% d'increment respecte el pressupost de 2017.


El pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis SAM serà de 4,3 milions d'euros i el del Consorci Urbanístic de Can Filuà està dotat amb 13.000 euros. L'aprovació del pressupost i de la plantilla orgànica de l'Ajuntament serà un dels punts més destacats del Ple que celebrarà avui la Corporació Local a partir de les set de la tarda.

 

Altres punts són l'actualització del Pla estratègic de subvencions, la pròrroga del Pla director municipal per la Solidaritat i cooperació fins al mes d'agost i les tarifes de servei d'autotaxi per a aquest any. Les tarifes de taxi, regulades segons el Conveni de Coordinació Intermunicipal amb els Ajuntaments de La Llagosta, La Garriga, L’Ametlla del Vallès. Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda per a la prestació conjunta del servei de Taxi, no es modifiquen respecte 2017. La baixada de bandera és de 3,35 euros en horari diürn de dilluns a divendres amb un mínim de 6,16 euros i en horari nocturn i festius de 6,20 euros.

Proposicions sobre pensions i escoles bressol 

L'Ajuntament de Santa Perpètua també aprovarà dues proposicions presentades pels grups municipals. Una que presenten tots instant el Govern de la Generalitat a resoldre els compromisos adquirits per al cofinançament de les escoles bressol municipals. L'acord inclou la demanda a la Generalitat perquè inclogui en el pressupost de 2018 les consignacions i els fons per regular el finançament no abonat des del curs 2012-2013. L'Ajuntament requerirà el deute més els interessos legals que corresponguin.

L'altra proposició que es sotmetrà al Ple és per a la garantia de suficiència de la revalorització de les pensions per a l'any 2018. L'acord demana la derogació de la llei reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'índex de revalorització del Sistema de Pensions de la Seguretat Social; revalorar per llei les pensions d'acord amb la previsió d'inflació prevista per cada any, amb la corresponent revisió al final de cada any. També s'aposta per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions i exigir al Govern del PP que retorni al Fons de Reserva de les Pensions els 66 mil milions d'Euros per situar-lo al nivell de 2011.

Aquesta tarda la Corporació local celebra el Ple ordinari del mes de gener en el que es debatrà el pressupost municipal ordinari de l'Ajuntament de Santa Perpètua que puja a 32,5 milions d'euros. La sessió, que començarà a les 19 hores, serà retransmesa en directe per Ràdio Santa Perpètua a través del 107.0 FM i per internet a través de la pàgina web radio.staperpetua.org.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

ERC presenta el full de ruta i llibre 'Tornarem a vèncer i (com ho farem)'
21 Set 2020 17:19 - RedaccióERC presenta el full de ruta i llibre 'Tornarem a vèncer i (com ho farem)'

ERC va presentar el 20 de setembre al pati de la seva seu local, situada a la Rambla, el llibre ‘Tornarem [ ... ]

Política
Ciutadans proposa l'ús de mascaretes transparents per al personal municipal d'atenció a la ciutadania
25 Set 2020 14:13 - RedaccióCiutadans proposa l'ús de mascaretes transparents per al personal municipal d'atenció a la ciutadania

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Kevin Romero, ha reclamat a l’equip de govern (SPEC [ ... ]

Política
La Covid-19 marca la celebració de la Diada Nacional de Catalunya
14 Set 2020 12:01 - RedaccióLa Covid-19 marca la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Santa Perpètua va estar marcat per les mesures [ ... ]

Política