hola

La Generalitat de Catalunya ha reduït el deute amb l'Ajuntament de Santa Perpètua un 94%, segons ha informat ERC en un comunicat. Segons la formació, el mes de març de 2016 el deute era de 4.596.498 euros, mentre que la xifra actual és de 284.198 euros.

ERC ha defensat la bona gestió feta des del departament d’Economia liderat per Oriol Junqueras que en un any i mig ha reduït un 74% el deute amb els ajuntaments catalans, i en el cas de Santa Perpètua, s'ha arribat al 94%. "La dada és demolidora. Bon exemple per demostrar les falsedats que el Govern només governa pels seus i per la independència” afirma el portaveu del grup municipal Pol Altayó que afegeix que “la reducció del deute amb els ajuntaments era una prioritat. I el Govern l’ha assolit. Les dades parlen per si soles. Si l’economia municipal està sanejada en part també és gràcies al pagament d’aquests deutes”

"La bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda", segons ERC, ha permès sanejar les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB.

El deute que acumulava la Generalitat amb els ajuntaments ha passat dels 595 milions d’euros pendents a l’inici de legislatura als 150 milions d’euros actuals, "que ha suposat una injecció econòmica molt important per als nostres municipis". La formació recorda que les finances de la Generalitat "patien importants tensions de tresoreria, agreujades pel dèficit fiscal al qual ens sotmet l’actual sistema de finançament i per l’estricta normativa imposada per l’Estat espanyol en matèria de dèficit i estabilitat pressupostària. No oblidem que aquest és un problema que afecta també de manera directa els municipis, als quals el Ministre Montoro no permet retornar els superàvits a la ciutadania".


Foto: El portaveu d'ERC, Pol Altayó, mostra la gràfica de reducció del deute de la Generalitat / ERC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política