hola

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha emès un comunicat on exigeix la llibertat de tots els empresonats, tant Jordi Sánchez i Jordi Cuixart (presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, respectivament), com del vicepresident i dels consellers/es del Govern de la Generalitat de Catalunya cessats dels seus càrrecs en aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

El comunicat de la junta de sis punts està subscrit pels grups municipals d’ICV-E, PSC i PCCA i assenyala que "la presó preventiva dictada per la jutgessa per a tots els consellers i conselleres cessats és del tot desmesurada, desproporcionada i arbitrària, de dubtós encaix legal". Afegeix que "és també una sentencia molt inoportuna políticament, que no contribueix a desencallar la tensió i arribar a les eleccions del 21 de desembre amb normalitat. Ara, la sentència genera més tensió i més enfrontament. Creiem del tot necessària la destitució del Fiscal General de l’Estat que amb les seves peticions de presó i de determinats delictes no defensa l’interès general de la ciutadania sinó l’aplicació de determinades lleis forçant la justícia i l’Estat de Dret fins a límits indecents que no es pot permetre una democràcia".

La declaració demana el retorn a la normalitat democràtica i rebutja la judicialització de la política. "Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres contra el Govern i la mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema" i comdenna els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya.

La junta afirma que "necessitem arribar a les eleccions del 21 de desembre en una situació de normalitat, com desitja la immensa majoria de la societat catalana. Davant de la situació ara el més important és aconseguir la llibertat dels empresonats/des i poder recuperar la normalitat".  Els tres grups municipals insten a la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que "faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política, més enllà de la celebració de les eleccions del proper 21 de desembre". També exigeixen l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Per últim, lamentent "tot el que està passant a Catalunya i les seves conseqüències polítiques, econòmiques i socials. Catalunya no es mereix això, i cadascú haurà d’assumir les seves responsabilitats. Cal enfortir de forma col·lectiva el respecte a la diversitat de la societat catalana i el manteniment de la cohesió social, com aspectes fonamentals per la convivència en una societat democràtica i avançada, i afavorir una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya".


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política