hola

El PSC de Santa Perpètua ha emès un comunicat de premsa en el qual demana "una crida al diàleg i l'acord mitjançant una reflexió col·lectiva: els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores som representants de tota la ciutadania dels nostres pobles i viles. A ella, sense distinció, ens devem i per ella actuem en el marc de les nostres competències".

El PSC també expressa que "els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores socialistes ja vam advertir i denunciar la intenció del Govern de la Generalitat de convocar un referèndum fóra de la llei i sense garanties. No és competència dels ajuntaments ni se’ns pot traspassar la pressió institucional per aquest referèndum". De la mateixa manera el grup municipal explica que "a Catalunya fa 7 anys que hi ha un problema polític que no s’ha sabut gestionar políticament, ni des del Govern de la Generalitat, ni des del Govern de l’Estat. Ambdós governs han pilotat dos trens en vies de xocar". Per al PSC, ara, més que mai, necessitem recuperar els espais de diàleg entre governs, partits, i societat, per instaurar un clima de normalitat democràtica. 

El PSC, "amb una llarga tradició de defensa dels drets civils, la legalitat i la cohesió i la unitat del poble català, manifesta que cap solució política vindrà de la instal·lació de les institucions en la il·legalitat, ni només de l’aplicació, imprescindible, de l’Estat de Dret. Els avenços polítics s’aconsegueixen per vies polítiques". 

La formació reclama a les institucions, catalana i espanyola, que seguin per trobar una solució política que instauri la normalitat democràtica al nostre país i demanen "Al govern català que desisteixi del seu intent de celebrar un referèndum il·legal; al govern espanyol, a l’obertura d’una via política per a la recerca de solucions i a la proporcionalitat i mesura en totes les accions que emprengui. Finalment, ens adrecem a la ciutadania, fent una crida a la calma, a la manifestació pacífica de les diferents posicions polítiques i al manteniment del respecte i la cohesió social". 


Foto: Grup Municipal del PSC en una imatge del ple de l'Ajuntament / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política