hola

El grup municipal d'ICV-E ha expressat en un comunicat "la nostra solidaritat amb els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya detinguts aquest matí per la Guardia Civil a diferents conselleries i empreses a Barcelona, detencions que no podem ni admetre ni tolerar. Ens trobem davant d’un moment àlgid del que significa la criminalització d’un conflicte polític i la manca de voluntat i capacitat del Govern del PP per a resoldre problemes polítics des de la política i el diàleg". 

Per a ICV-E l’aplicació del codi penal per a resoldre conflictes col·lectius no soluciona els problemes sinó que els agreuja, debilita la democràcia i ens situa en un estat d’excepcionalitat que no podem admetre, ha manifestat. "Les detencions d’avui i la imputació de 712 alcaldes i alcaldesses de Catalunya són un clar exemple de la deriva autoritària del Govern del PP contra les llibertats i drets fonamentals de tothom.
Aquestes detencions i altres intervencions del Govern del PP i de la Fiscalia General suposen la suspensió de facto de l’autonomia de Catalunya amb una aplicació encoberta de l’article 155 de la Constitució. Estem davant de l’atac més important contra l’autogovern de Catalunya i les seves institucions de tota la història democràtica d’aquest país. Cal respondre de forma pacífica i serenor a aquests atacs, mantenint la nostra cohesió social sense caure en provocacions i respectant la pluralitat d’idees que existeix i enriqueix el nostre país", explica el comunicat. 

El grup municipal conclou el seu comunicat expressant que ICV-E "ha defensat, defensem i defensarem l’autogovern de Catalunya, les seves institucions, les llibertats i els drets fonamentals de tothom. Cridem a la ciutadania a participar en totes aquelles mobilitzacions pacífiques i democràtiques que persegueixen aquests objectius".

 

Foto: Coordinadors d'ICV a Santa Perpètua, Isabel Garcia i Albert Ortiz, en una foto d'arxiu / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política