hola

ICV de Santa Perpètua ha lamentat en un comunicat "la incoherència d’ERC" per votar a favor que Can Banús, Mogoda i la Plana del Moli s’incorporessin a l’espai protegit i després votar en contra de que es modifiqui el Pla Director Urbanístic de Gallecs (PDUG) i anular el sostre industrial i/o terciari actualment permès.

Joan Alcántara, portaveu d’ICV a Santa Perpètua, afirma que “aquesta és una incoherència d’ERC que no s’aguanta per en lloc, perquè el primer acord no serà possible sense modificar el PDU de Gallecs i desclassificar els usos d’aprofitament industrial del sol, com diu el punt que han votat en contra”.

La coordinadora local d’ICV, Isabel Garcia, ha expressat la satisfacció per la resolució i ha destacat la bona feina feta pel grup parlamentari de Catalunya Si Que es Pot (CSQP). També ha destacat que “s’ha gestionat aquesta proposta escoltant la pluralitat d’opinions que existeixen en el territori sense aigualir el contingut de la proposta, com alguns grups pretenien”.

ICV de Santa Perpètua considera que la ciutadania perpetuenca i totes aquelles persones que des de visions diferents han defensat històricament Gallecs i ho continuen defensant, tenen motius per estar contents. Des de la formació consideren que "els acords assolits son extraordinàriament positius per al territori. Tot i que caldrà continuar treballant i estar molt atents perquè el Govern de la Generalitat compleixi amb la seves obligacions i faci efectiu el mandat del Parlament".

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya va discutir el dimecres dia 29 de març la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari CSQP en relació a l’ampliació del espai protegit de Gallecs.

La resolució insta al Govern de la Generalitat a protegir i incorporar a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs (EIN) els sectors de Can Banús II àmbit I i el sector de Mogoda, qualificats actualment com a sol urbà i urbanitzable d’us industrial i terciari, el complex històric arquitectònic de Mogoda i la plana del Moli, entre d'altres terrenys.

La resolució, també, insta al Govern a l’urgent aprovació del Pla Especial d’Usos de l’EIN i a declarar-ho com a refugi de fauna i a iniciar els tràmits legals per incorporar-ho a la Xarxa Natura 2000.


Foto: Espai de Gallecs en el terme municipal de Santa Perpètua / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política