hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha adherit com a membre de ple dret a la futura Associació Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària, segons va aprovar per unanimitat el Ple de la Corporació en la sessió celebrada aquest dijous 26 de gener.

L’Assemblea constituent de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, de la qual formen part una cinquantena de poblacions, tindrà lloc el proper 29 de març a Barcelona. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, serà la representant del nostre municipi a l’organisme, mentre que la directora de Desenvolupament Local, Úrsula Cornejo, serà nomenada substituta.

L’adhesió respon a la proposició acordada per unanimitat per tots els grups municipals aprovada a la sessió plenària del no­vembre de 2015, donant suport a la Declaració de Barcelona, sorgida de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, del 22 i 23 d’octubre d’aquell any. “Manifestem la nostra voluntat de contribuir al creixement de l’economia social i solidària als nostres municipis i de fer-ho des del diàleg permanent amb els seus actors i des de la creació d’espais comuns entre nosaltres que ens permetin compartir, línies de treball, bones pràctiques, reflexions, activitats i recursos”, assenyala el manifest aprovat pel Consistori.

L’Ajuntament considera que cal explorar un nou model de desenvolupament territorial que mobilitzi millor els recursos endògens i prioritzi les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania. També coincideix a assenyalar que les iniciatives de l’anomenada economia social i solidària, que neixen per l’empenta del mateix veïnat, i no prioritzen el lucre sinó la satisfacció de necessitats i la utilitat social, són agents de desenvolupament local, perquè creen llocs de treball a la localitat i els mantenen, perquè faciliten serveis locals a productors, consumidors i treballadors, i perquè tot això ho fan, a més, promovent l’acció ciutadana i reforçant els vincles comunitaris.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política