hola

ERC-MES proposa la transformació urbana de l’entorn del Mercat Municipal amb quatre actuacions i demana incloure una partida econòmica destinada a aquest fi al Pla d’Inversions local 2016-2019. La formació, en un comunicat, assenyala que vol iniciar un debat i que es tracta d’un projecte "d’especial sensibilitat urbanística, social i de dinamització econòmica que el govern municipal hauria de repensar a partir de la participació ciutadana i la definició de la ciutat, sempre amb el màxim consens possible".

Les quatre propostes d'ERC són reubicar el Mercat Municipal, reorientar el sentit del Parc Municipal, la "reivindicada" construcció de l'escola Els Aigüerols i resoldre el trànsit i aparcament d'aquest sector.

Idees-propostes

La formació exposa les primeres idees-propostes d’aquest projecte urbanístic. La primera seria reubicar el Mercat Municipal, amb l’objectiu de millorar la seva dinamització, a la rotonda actual de l’olivera de final de la Rambla. ERC considera que "una transformada Rambla que agrairia estar pacificada al trànsit i que el nou Mercat connectaria com a epicentre amb l’avinguda Santiga reconvertida també en via lenta o pacificada i amb el pont de la riera per rebre els usuaris que es desplacin en vehicle privat".

La segona actuació seria reorientar el sentit del Parc Municipal "per endinsar-lo cap al nucli urbà, de manera que ocupés l’actual ubicació del Mercat Municipal i, d’aquesta manera, poder gaudir d’un espai públic sense cap barrera arquitectònica a partir d’un urbanisme com a producte social".

La tercera és "la ja coneguda i reivindicada construcció de l’escola Els Aigüerols" en els terrenys de l’antic camp de futbol a una avinguda Santiga "alleujada del vehicle privat que permeti conviure amb tota tranquil·litat".

La quarta actuació correspon a com resoldre el trànsit i l’aparcament d’aquest sector. La proposta d'ERC seria prolongar el doble sentit de direcció del carrer Sant Isidre i l’Avinguda Santiga per al carrer de l’Escorxador fins al carrer de València arran de la riera de Caldes, executant una nova via fins al pont Vell per enllaçar la continuïtat amb l’avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer. L’aparcament es resoldria en bateria al carrer de València i amb pàrquing al nou edifici del Mercat.

La formació assenyala que "sabem que aquest primer esbós de reordenació d’una zona, el principal edifici de la qual està entrant en declivi, caurà com una galleda d’aigua freda, però algú ha de fer el primer pas". ERC amb aquesta proposta vol iniciar un debat sobre la necessària transformació urbana de l'entorn del Mercat i demana iniciar reunions amb els responsables municipals, associacions implicades, consell assessor d’urbanisme i veïnat implicat amb l’objectiu principal de generar complicitats i definir les prioritats.


Foto: Proposta d'ERC sobre la transformació urbana d'aquest sector / ERC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política