hola

PDU Riera de Caldes Sud

L’assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet públic el seu rebuig al Pla Director Urbanístic Eix Riera de Caldes Sud i ha expressat la seva disconformitat amb aquesta proposta de la Generalitat "liderada per JxS, i que ha estat acceptada pel nostre govern local que formen ICV i PSC". La formació recorda que Santa Perpètua és zona d'especial protecció atmosfèrica per alts nivells de contaminació i que apostar per un centre logístic i edificar aquest espai , "i d’altres com el PDU de Gallecs o Can Banús només fan que en un futur el transit rodat augmenti i això implicarà més contaminació".

La CUP assenyala que "veien com un cop més el nostre govern ecologista i d’esquerres permet que els pocs espais no edificats a Santa Perpètua canviïn el verd pel gris. Augmentant els nivells de contaminació atmosfèrica i el que es més greu, és anant contra decisions d’aquest mateix Ajuntament. I afegeix que "quan vulguem revertir la situació serà massa tard, per què les arrels no neixen del ciment".

En el comunicat, la CUP considera que aquest PDU és una peça més d’un engranatge d’infraestructures que han de passar per Santa Perpètua o els seus voltants, ja sigui per decisió de la Generalitat de Catalunya o del govern local i que va en contra d’allò recollit en el Pla Estratègic de Sta Perpètua 2010-2015. "On és pot llegir: D’acord amb el document de l’Estratègia Catalana de Desenvolupament Sostenible, els principals reptes en termes medi ambientals es poden resumir en tres objectius clau: cal reduir progressivament les emissions de CO2 amb models de mobilitat, d’energia i de gestió de residus més eficients i sostenibles, cal millorar la qualitat paisatgística i ecològica dels espais naturals, especialment de la pròpia Riera de Caldes, i cal avançar en la coordinació intermuncipal en les accions necessàries per ser més eficients i efectius.”

La formació explica que el mateix text també parla de "nova cultura urbana fonamentada en la sostenibilitat i el valor de les persones, lligada a la qualitat ambiental de la Riera de Caldes, a la mobilitat sostenible a Santa Perpètua, la recuperació de l’agricultura com a eina per a garantir la qualitat del paisatge, la recuperació i senyalització de camins".La CUP afirma que "veiem com allò aprovat pel govern queda en paper mullat i no es vol treballar per assolir els objectius marcats com estratègics".

El PDU actua a Santa Perpètua sobre un terreny de més de vint hectàrees de superfície situat entre l’ antiga N-152, la riera de Caldes i la C-59. En tota,  amb els terrenys de la Llagosta l'àmbit és de 118 ha i hi preveu un pol d’activitats logístiques, amb usos terciaris o de serveis complementaris.


Foto: Àmbit d'actuació del PDU Eix Riera de Caldes / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política