hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Parc Central

L'Ajuntament de Santa Perpètua tornarà a presentar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) a la segona convocatòria d'ajuts del Programa Operativo FEDER de Crecimiento Sostenible 2014-2020. El Consistori ha quedat fora de la primera convocatòria, en la qual s'havien presentat 249 projectes d'arreu de l'Estat, dels quals s'han subvencionat 81, segons informa en un comunicat.

En el cas de Catalunya, s'havien presentat 26 propostes, de les quals només s'han seleccionat dues, corresponents als ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. L'Ajuntament havia presentat el projecte EDUSI, sota el títol Construir lligams de ciutat, d'aplicació arreu del municipi i amb un pressupost total de 8 milions d'euros, dels quals es podrien haver subvencionat la meitat.

La directora de Territori i Plans Estratègics de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Teresa Mira, ha manifestat la voluntat del Consistori de tornar a presentar la proposta a una segona convocatòria i ha explicat que "ens hauria agradat ser seleccionats, però ja ens esperàvem no formar part de la primera, de fet a Catalunya només s'han subvencionat dues poblacions que presenten un projecte conjunt com és l'Eix del Besos". En aquest sentit, Mira ha valorat que "som un municipi admès, que estem per sobre dels 50 punts i creiem que podrem formar part dels que puguin optar a la segona convocatòria". La directora ha indicat que des del Ministeri "ens han informat que hi hauran altres convocatòries i que es realitzarà un acompanyament als municipis que hem participat a la primera per tal d'ajustar millor la proposta als criteris de selecció” i ha afegit que "també ens han mostrat la satisfacció pel nombre de sol·licituds presentades i l'interès de les administracions públiques de l'Estat en la planificació integrada i sostenible”.

L'EDUSI "és una eina estratègica transversal que marca les pautes de l'Agenda Estratègica de Territori”, ha detallat Teresa Mira, que afegeix que "com a document de referència, ja s'han començat a desplegar dues línies relacionades com són les peticions realitzades als fons FEDER corresponents al programa d’estalvi i eficiència energètica i al projecte de rehabilitació de la nau gran del Vapor i la instal·lació d'un centre museístic, dedicat a la Indústria Viva".

L'objectiu de l'EDUSI de Santa Perpètua és donar resposta als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials i millorar la qualitat de vida de la ciutadania de forma integrada, tenint en compte aspectes com la inclusió social, els recursos i el medi ambient, l'economia baixa en carboni i les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa presenta tres objectius: integrar la ciutat, el patrimoni i la indústria; generar noves oportunitats d'ocupació guanyant cohesió social; i augmentar la qualitat ambiental de la ciutat eficient i connectada.


Foto: Una imatge del parc Central / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Demà es constitueix el nou Ajuntament que escollirà Isabel Garcia alcaldessa de Santa Perpètua
14 Jun 2019 11:55 - RedaccióDemà es constitueix el nou Ajuntament que escollirà Isabel Garcia alcaldessa de Santa Perpètua

Demà dissabte es constituirà el nou Ajuntament de Santa Perpètua sorgit de les eleccions del 26 de [ ... ]

Política
La presentació del llibre sobre Oriol Junqueras aplega un centenar de persones al pati d'ERC
22 Mai 2019 12:52 - RedaccióLa presentació del llibre sobre Oriol Junqueras aplega un centenar de persones al pati d'ERC

Un centenar de persones van assistir a la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, [ ... ]

Política
Pere García (PSC) agraeix la confiança de la ciutadania en el projecte socialista
06 Jun 2019 11:52 - RedaccióPere García (PSC) agraeix la confiança de la ciutadania en el projecte socialista

Pere García, candidat del PSC a l'alcaldia, ha agraït "la confiança de la ciutadania en el projecte [ ... ]

Política