hola

La Plataforma Cívica Ciutadans a l'Ajuntament (PCCA) ha donat suport al manifest de Creu Roja davant l'atac a un comboi humanitària a Síria. La formació, en un comunicat, mostra el seu suport a les institucions humanitàries i el seu condol i reconeixement a les víctimes i llurs famílies.

La PCCA insta al Tribunal Penal Internacional que es rendeixin comptes per aquest i altres crims perpetuat en aquest conflicte i qualifica de "repugnant, salvatge i aparentment deliberat l'atac" sofert pel comboi d'ajuda humanitària "expressions utilitzades pel mateix Ban Ki-moon, Secretari General de Nacions Unides".

Segons informa la PCCA, el comboi humanitari, format per una trentena de camions, es trobava en la localitat de Auram al Kubra, a la província d'Alep. Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans un total de cinc míssils, llançats per avions que a hores d'ara encara no han estat identificats, han impactat contra els camions que estaven estacionats enfront de la seu de la Mitja Lluna Vermella. La majoria dels morts són conductors dels vehicles. També ha perdut la vida un empleat de la Mitja Lluna Vermella. El comboi transportava subministraments a les 78.000 persones atrapades en Auram al Kubra.

PCCA "vol fer un reconeixement públic de totes aquestes persones que posen en risc la seva pròpia vida, com ha estat el cas, així com a les institucions humanitàries publiques o privades que treballen cada dia per tal d'oferir un brot d'esperança i a protegir la dignitat i garantir l'assistència a les persones afectades per conflictes armats".

La formació local afegeix que cinc anys després de l'encetament del conflicte a Síria, prop de 60 membres de la Mitja Lluna Roja Síria i de la Mitja Lluna Roja Palestina han perdut la vida mentre duien a terme la seva tasca humanitària.


Foto: Seu de la PCCA / PCCA

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política