hola

El Ple ha aprovat reclamar a la Generalitat de Catalunya el reconeixement i el pagament del deute amb l'Ajuntament per valor de 4.251.339,60 euros. A banda d’aquest deute reconegut per la Generalitat, cal afegir un deute no reconegut que es correspon amb subvencions justificades per part de l’Ajuntament en conceptes d’inversió i que no han estat reconegudes.

Segons marca la proposició, "moltes entitats locals hem desenvolupat i desenvolupem activitats pròpies de la Generalitat assumint per responsabilitat una activitat de suplència amb els diners del municipi. Hem rebut l’atorgament de subvencions per poder finançar inversions, hem realitzat les activitats i inversions d’acord amb els preceptes signats, hem enviat les justificacions signades pels interventors i rebem, com a resposta, el silenci". I continua dient que "el silenci pot provocar manca de liquiditat. La Generalitat de Catalunya no ens paga. Però, en canvi, els ajuntaments hem d’abonar les factures dels nostres proveïdors en un termini de 30 dies. A més, disminueix greument la solvència dels ajuntaments".

Servei menjador

La Corporació ha aprovat per unanimitat una proposició de rebuig a l'acord marc del Servei de Menjador en centres públics de titularitat del Departament d'Ensenyament dels nivells obligatoris i segon cicle d'Educació Infantil. Aquest acord canvia els criteris de valoració a l'hora de concedir el servei de menjador i deixa sense marge de decisió les famílies ni el centre educatiu. La proposta que presenten tots els grups municipals insta al departament que permeti que AMPA i petites empreses puguin prestar aquest tipus de servei en igualtat de condicions que les grans; que la qualitat del menjar, el projecte d’educació en el lleure, el preu i el compromís amb el projecte educatiu de centre siguin criteris prioritaris; i que protegeixi els casos d’autogestió de menjadors escolars on els consells escolars o les AMPA, gestionen amb eficiència i qualitat el servei de menjador sense precisar dels serveis de cap empresa.


El Ple favorable als permisos de maternitat i paternitat iguals

El Ple va aprovar una proposició en relació amb el Dia Internacional de les Dones, per un treball digne i un salari just per justícia de gènere. L'Ajuntament considera la justícia de gènere i les polítiques d’equitat de gènere com un eix central i prioritari en la seva acció institucional. Es compromet a lluitar contra totes les formes de discriminació salarial i laborals que es puguin produir al municipi prenent les mesures oportunes d’actuació i denuncia davant l’autoritat competent. I declara el municipi de Santa Perpètua favorable als permisos de maternitat i paternitat iguals i intransferibles.

Una delegació de Papers i Drets per a tothom assisteix al Ple

D'altra banda, també es va donar el vist-i-plau a una proposició que té relació amb la millora de les condicions de vida de determinats col·lectius de persones migrades al nostre país i a la nostra ciutat. La proposta sol·licita a les administracions competents que, en l’actual context de crisi i atur, flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres. Proposa l’arrelament favorable a les persones migrades sense regularitzar que no disposin d’un contracte de treball i que estiguin en major situació de vulnerabilitat. Demana al Govern Espanyol que atorgui el permís de residència a totes les persones que aportin el certificat d’esforç d’integració i a la Generalitat de Catalunya que els continuï renovant sense impediment. Al Ple també va assistir una representació de l'associació vallesana Papers i Drets per a tothom per donar suport a la moció aprovada per la Corporació.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política
Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política