hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La socialista Olga Valenzuela prendrà possessió del càrrec de regidora a l'Ajuntament de Santa Perpètua en el Ple que la Corporació Local celebrarà aquesta tarda. Valenzuela, número cinc a les eleccions municipals per al PSC, prendrà el relleu de Carmen Garrido que va presentar la seva renúncia "per incompatibilitat amb l'Equip de Govern".

Aquest serà un dels temes destacats de la sessió ordinària del mes de març que també preveu aprovar la revisió de les tarifes de subministrament d'aigua potable per aquest any. La comissió informativa d'Organització i Economia també elevarà al ple un reconeixement extrajudicials de crèdits i una modificació de crèdits.

Proposicions

Els grups municipals presenten cinc proposicions a l'aprovació del Ple. Una per reclamar a la Generalitat de Catalunya el reconeixement i el pagament del deute amb l'Ajuntament per valor de 4.251.339,60 euros. A banda d’aquest deute reconegut per la Generalitat, cal afegir un deute no reconegut que es correspon amb subvencions justificades per part de l’Ajuntament en conceptes d’inversió i que no han estat reconegudes.

Segons marca la proposició, "moltes entitats locals hem desenvolupat i desenvolupem activitats pròpies de la Generalitat assumint per responsabilitat una activitat de suplència amb els diners del municipi. Hem rebut l’atorgament de subvencions per poder finançar inversions, hem realitzat les activitats i inversions d’acord amb els preceptes signats, hem enviat les justificacions signades pels interventors i rebem, com a resposta, el silenci". I continua dient que "El silenci pot provocar manca de liquiditat. La Generalitat de Catalunya no ens paga. Però, en canvi, els ajuntaments hem d’abonar les factures dels nostres proveïdors en un termini de 30 dies. A més, disminueix greument la solvència dels ajuntaments".

Una altra proposició és de rebuig a l'acord marc del Servei de Menjador en centres públics de titularitat del Departament d'Ensenyament dels nivells obligatoris i segon cicle d'Educació Infantil. Aquest acord canvia els criteris de valoració a l'hora de concedir el servei de menjador i deixa sense marge de decisió les famílies ni el centre educatiu. La proposta que presenten tots els grups municipals insta al departament que permeti que AMPA i petites empreses puguin prestar aquest tipus de servei en igualtat de condicions que les grans; que la qualitat del menjar, el projecte d’educació en el lleure, el preu i el compromís amb el projecte educatiu de centre siguin criteris prioritaris; i que protegeixi els casos d’autogestió de menjadors escolars on els consells escolars o les AMPA, gestionen amb eficiència i qualitat el servei de menjador sense precisar dels serveis de cap empresa.

La tercera proposició té relació a la millora de les condicions de vida de determinats col·lectius de persones migrades al nostre país i a la nostra ciutat. La proposta sol·licita a les administracions competents que, en l’actual context de crisi i atur, flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres. Proposa l’arrelament favorable a les persones migrades sense regularitzar que no disposin d’un contracte de treball i que estiguin en major situació de vulnerabilitat. Demana al Govern Espanyol que atorgui el permís de residència a totes les persones que aportin el certificat d’esforç d’integració i a la Generalitat de Catalunya que els continuï renovant sense impediment.

La quarta proposició a debat avui és en relació amb el Dia Internacional de les Dones, per un treball digne i un salari just per justícia de gènere. L'Ajuntament declararà la justícia de gènere i les polítiques d’equitat de gènere com un eix central i prioritari en la seva acció institucional. Es compromet a lluitar contra totes les formes de discriminació salarial i laborals que es puguin produir al municipi prenent les mesures oportunes d’actuació i denuncia davant l’autoritat competent. I declararà el municipi de Santa Perpètua favorable als permisos de maternitat i paternitat iguals i intransferibles. I la cinquena, i última, en relació al Servei de Rodalies de Catalunya que reclama el traspàs de rodalies a la Generalitat i acceleri les gestions per iniciar la construcció de la nova estació de la R8 de Santa Perpètua de Mogoda.


Foto: Olga Valenzuela acompanyant al primer secretari Manuel Ruiz i a Miquel Iceta durant una visita al municipi  / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada
10 Set 2019 09:59 - RedaccióEl parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda commemorarà l'Onze de setembre la Diada Nacional de Catalunya [ ... ]

Política
El Ple aprova definitivament el reglament d'usos dels Centres Cívics
26 Ago 2019 09:29 - RedaccióEl Ple aprova definitivament el reglament d'usos dels Centres Cívics

El ple de l’Ajuntament va aprovar en la darrera sessió de juliol per unanimitat el Reglament d’usos [ ... ]

Política
Santa Perpètua recorda els exiliats per les guerres durant la Diada Nacional de Catalunya
12 Set 2019 11:25 - RedaccióSanta Perpètua recorda els exiliats per les guerres durant la Diada Nacional de Catalunya

Santa Perpètua va commemorar dimecres la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional davant [ ... ]

Política