hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició contra les retallades dels serveis de salut i que reclama la reobertura de les urgències nocturnes del CAP de Santa Perpètua. El consistori considera que el tancament de les urgències de 00.00 a 8:00 h. ha repercutit "molt negativament en l’atenció sanitària de la ciutadania de Santa Perpètua, obligant a trucar al 061 o a desplaçar-se a les poblacions de Sabadell (CAP Sant Fèlix) i la Llagosta".

Aquesta situació, segons la Corporació "provoca molts problemes a les persones, principalment a la gent gran i a aquells ciutadans i ciutadanes que no disposen de vehicle propi" i recorda que "com a conseqüència d’aquesta mesura també les oficines de farmàcia han hagut de reorganitzar els seus horaris de guàrdia nocturna, adaptant-se a aquesta franja d’atenció continuada".

La proposta també reclama al Departament de Salut que realitzi les gestions necessàries per assegurar l’obertura d’una oficina de farmàcia al municpi en l’horari de les urgències nocturnes i que restableixi el funcionament del CAP de La Florida en les mateixes condicions que abans del tancament els mesos d’agost.

La Corporació assenyala que "els ajustos pressupostaris que des de l’ any 2011 aplica el Departament de Salut de la Generalitat continua afectant greument la qualitat dels serveis sanitaris" i afegeix que a Catalunya "aquestes retallades socials i laborals han afectat als drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes del nostre model de societat".


Foto: CAP Santa Perpètua, situat a l'avinguda de Jacint Verdaguer / L'Informatiu  

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política