hola

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han aprovat crear una Taula comarcal de Salut formada pels ajuntaments per tal de defensar la millora de l’atenció sanitària a la comarca.  Els municipis del Vallès Occidental estan treballant conjuntament per revertir la situació de col·lapse en l’atenció sanitària que els darrers anys s’està vivint al territori.

 Tot i no tenir competències en aquest àmbit, des dels municipis es considera que els ajuntaments no es poden quedar al marge d’aquesta problemàtica atès que afecta directament la ciutadania, segons informa el Consell Comarcal en un comunicat.

El president del Consell, Ignasi Giménez, ha explicat que “a la comarca hi ha un neguit per la situació dels serveis sanitaris, per les llistes d’espera i per exemple per la situació de les urgències als hospitals o l’atenció als CAPS".

La Taula vol ser una veu comuna que permeti actuar davant la Generalitat de Catalunya per pal·liar els dèficits que actualment pateix el sistema sanitari fruit de la disminució del pressupost acumulada els darrers anys i que afecta les llistes d’espera, les urgències, les derivacions, el tancament de llits o l’atenció en salut mental, entre d’altres qüestions.

Els propers dies es sol·licitarà al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, una reunió amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca per abordar les diferents qüestions que afecten a l’atenció sanitària i les inquietuds dels diferents municipis.

Així mateix, els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental coincideixen que la situació de col·lapse sanitari està directament relacionada amb les mancances de l’atenció primària a la comarca. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats demanen la construcció  dels equipaments sanitaris necessaris a la comarca, acompanyats d’un increment de recursos i de la plantilla de professionals oportuna.


Foto: Consell d0'alcaldes i alcaldesses celebrat aquest 2 de febrer / Consell Comarcal 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom
12 Abr 2024 13:47 - RedaccióEl conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom

El Codi d’Accessibilitat de Catalunya, en vigor des del 4 de març, és un reglament exhaustiu, que [ ... ]

Política