hola

El ple de l'Ajuntament va aprovar aquest dilluns amb setze vots favorables dels grups d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i amb quatre abstencions de Ciutadans (Cs), CUP i la Plataforma Cívica (PCCA) el pressupost municipal per a 2016 que ascendeix a més de 31.026.096,40 euros. El punt va ser el més debatut de l'ordre del dia de la sessió ordinària, avançada amb motiu de les festes de Nadal. El regidor socialista Víctor Rodríguez va excusar la seva assistència al ple. 

El regidor de Serveis Econòmics, Albert Ortiz, va explicar durant la seva intervenció que els pressupostos pretenen "alleujar la situació de precarietat de molts ciutadans dotant partides per al foment de l'ocupació i per als serveis socials". Ortiz també va expressar que el pressupost permetrà també "continuar desenvolupant polítiques que contribueixin a la millora en la qualitat de vida de tots els perpetuencs com ara la cultura, les polítiques d'igualtat, per a la gent gran, per als joves, esports, solidaritat, biblioteca, museu i patrimoni, escola de música i tants d'altres". Segons el regidor el pressupost és "auster, d'acord amb la situació econòmica" i va indicar que la proposta "manté els criteris de contenció de les despeses corrents".

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua Isabel Garcia va manifestar que els pressupostos són continuistes perquè els objectius del govern continuen sent els mateixos: el foment de l'ocupació i l'atenció a les persones. "Volem aplicar les polítiques municipals a les necessitats de les persones" va indicar Isabel Garcia que també va definir la situació financera de l'Ajuntament com a una "economia solvent que ens permet afrontar el mandat amb unes condicions econòmicament normalitzades".

L'import total del pressupost augmenta en un 1,8% respecte el de 2015. La distribució d'aquest import per àrea és de 2.359.648,24 per a l'àrea de presidència i desenvolupament; de 14.321.171,58 per a la d'Organització i Economia; de 5.889.050,64 per a Territori i sostenibilitat i de 8.456.225,94 per a Ciutadania i Promoció local.

En les seves intervencions, els grups de l'oposició van defensar les seves opcions de vot. El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, va criticar la manca d'un pla d'inversions adjunt al pressupost i va demanar partides per a l'eliminació dels pals de subministraments al barri de la Florida i per a la millora de l'avinguda de Girona.

Des de la CUP, el seu portaveu, Salvador Alemany, va lamentar el poc marge de participació de la ciutadania en els pressupostos i va demanar evitar l'externalització d'alguns serveis com ara el dels dinamitzadors de joventut, malgrat les limitacions legals.

El portaveu de C's, Joan Albalat, va defensar l'abstenció del seu grup perquè aquest no havia pogut participar en l'elaboració dels pressupostos i entenen que son els del govern.

El PSC va defensar la proposta perquè «compleix els acords del pacte» assolit entre aquesta formació i ICV per a formar govern i perquè prioritzen l'atenció a les persones i la generació de llocs de treball. La portaveu del grup, Carmen Garrido, va expressar que la proposta de pressupostos donarà un reforç important a l'activitat econòmica de Santa Perpètua.

Per la seva part, el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Pol Altayó, va anunciar que la seva formació faria un vot de confiança a la proposta de pressupostos però va demanar un pressupost "renovat propi d'un nou equip de govern renovat", amb noves propostes de millora.

Aprovació definitiva de les ordenances municipals

El Ple de l'Ajuntament també va aprovar definitivament les ordenances fiscals de 2016 i va donar resposta a les al·legacions presentades. 

El regidor de Serveis econòmics i president de l'Àrea d'organització i economia, Albert Ortiz, va explicar que s'han admès les al·legacions presentades per Esquerra Republicana sobre l'increment de la tarifa de llicències de tinença d'armes de caire comprimit de 44 a 55 euros per intentar dissuadir a les persones interessades en l'obtenció d'aquest tipus d'armes de caire lúdic o recreatiu.

També s'ha estimat una bonificació de la taxa per a les persones que iniciïn una activitat empresarial i que vinguin d'una situació d'atur. Ortiz també va anunciar estimar una bonificació de la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb mercaderies o materials de construcció per a les persones que realitzin obres relacionades amb les instal·lacions d’energies renovables i beneficiar fiscalment la taxa per a reserves d’estacionament amb ús horari per a vehicles que transporten persones amb discapacitat i amb mobilitat reduïda, de les 8h. a les 13h. i de les 16h. a les 20h.
Una altra de les modificacions d'ordenances acceptades és per a la reducció de les quotes establertes per a la taxa de residus per a aquelles persones que facin aportacions per a la deixalleria municipal.

Foto: el regidor de Serveis Econòmics durant la seva presentació al Ple dels pressupostos / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política
Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política