hola

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres ha presentat un paquet de 25 al·legacions a les ordenances fiscals que va aprovar amb caràcter inicial el Ple de la Corporació en la sessió d'octubre.
ERC assenyala, en un comunicat, que aquest conjunt de mesures estan destinades a millorar la proposta inicial.

Bàsicament es proposen diferents bonificacions i exempcions del pagament de certes taxes en els casos d’aquelles persones en situació d’atur que esdevenen emprenedors i inicien l’obertura d’una activitat al nostre municipi per tal de fomentar l’emprenedoria i el foment de l’activitat per sortir de situacions d’atur. També es proposa la bonificació de certs conceptes relacionats amb obres lligades amb les energies renovables. D’altra banda, es proposen millores en la bonificació de la taxa de residus en el cas de particulars que fan ús de la deixalleria o el comerços que s’adhereixin a la recollida selectiva porta a porta. D’altra banda, també es proposa la rebaixa de la taxa de publicitat en equipaments públics com el pavelló municipal per incentivar omplir les tanques publicitàries i percebre aquests ingressos, actualment amb una eficàcia molt baixa. A més, les al·legacions inclouen la possibilitat de fraccionar el pagament de certes quantitats si es compleixen uns requisits mínims per tal d’afavorir el pagament a la ciutadania en diverses mensualitats.  

També cal destacar la proposta d’incorporar una taxa d’ocupació de la via pública per a foodtrucks o caravanes de menjar que esdevenen un element a l’alça. La proposta també inclou l’augment de la taxa als caixers automàtics de les entitats bancàries o la penalització de les empreses de serveis que una vegada acabades les obres no retiren els elements provisionals de la via pública. 

El grup municipal manifesta que abans de sotmetre de nou la proposta d’ordenances fiscals a votació al Ple "esperem una negociació que s’hauria d’haver produït molt abans per assolir consensos des d’un bon principi", encara que afirmen que "compartim al 100% els objectius marcats per l’equip de govern en aquesta proposta, però no les formes com s'ha desenvolupat"  

El ple ordinari celebrat el passat 29 d’octubre de 2015 a l’Ajuntament de Santa perpètua de Mogoda va aprovar la proposta d’ordenances fiscals de 2016.Aquesta proposta va rebre els vos favorables de l’equip de govern (ICV, PSC), Ciutadans i Plataforma Cívica Ciutadans a l’Ajuntament i l’abstenció d'ERC i la CUP.


Foto: Grup municipal d'ERC durant el Ple d'octubre / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política