hola

Les formacions locals de CUP i ERC convoquen avui la ciutadania perpetuenca a manifestar-se contra la resolució del Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit el recurs presentat pel Govern de Mariano Rajoy contra la declaració independentista aprovada pel Parlament de Catalunya i que ha suposat la suspensió de la mateixa. La concentració serà a les 20 hores a la plaça de la Vila, igual que es va fer ahir, en conèixer la resolució del tribunal.

A partir d'ara, el Constitucional disposa de cinc mesos per decidir sobre el fons de la declaració i la seva constitucionalitat o prorrogar la suspensió per un temps indefinit. Al seu recurs, el Govern espanyol reclamava que la notificació de la seva decisió es practiqués a tots “sota prevenció expressa de suspensió en les seves funcions”. A més, demanava que en aquesta notificació es prohibís als membres de la Mesa del Parlament “admetre a tràmit, ja sigui per a la seva presa en consideració, per al seu debat o votació, cap iniciativa de caràcter legislatiu o de qualsevol altra índole, que directament o indirectament pretengui donar compliment a la resolució suspesa". L'altra prohibició que exigia tenia com a destinataris Artur Mas i el seu Govern, perquè no promoguessin cap iniciativa legislativa o dictessin “norma de rang reglamentari o fessin qualsevol altra actuació amb la mateixa finalitat”.


Foto: Concentració en protesta per la suspensió de la consulta del 9N celebrada l'any passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política