hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat un pla d'actuacions prioritàries per fer front a necessitats de la ciutadania derivades de la situació de crisi econòmica que inclou accions de caire social i ocupacional. El pla incorpora mesures per un import d'1.050.000 euros.

Uns 200.000 euros seran per a accions socials i 850.000 euros per invertir en cinc accions a desenvolupar mitjançant un pla d'ocupació que permetrà inicialment la contractació de quinze persones aturades que no estiguin cobrant la prestació d'atur. La modificació de crèdit per posar en marxa aquest pla va ser el punt més debatut del ple de juliol, celebrat el dia 23, i va ser aprovat amb els vots favorables d'ICV, PSC, ERC i C's i dues abstencions de la CUP i la PCCA.
Pel que fa a les accions socials, el pla inclou partides per a diferents programes com els de teleassistència i el SAD, el d'aliments per a persones sense recursos, el d'ajuda i suport en situacions d'emergència o dificultat habitacional i el d'ajuda per al manteniment dels subministraments bàsics de la llar.

La regidora de Benestar Social i Atenció a les Persones, Ana Bajo, ha informat que el menjador social d'estiu està activat i donarà servei a 125 persones. Del 3 d'agost al 13 de setembre rebran un àpat diari 23 famílies formades per 40 adults i 66 infants i durant l'agost quan està tancat el Centre de Dia també es subministrarà àpats a 19 usuaris d'aquest menjador social. 

Entre les accions socials que inclou el pla, hi ha un nou programa de suport a la infància amb nous serveis com el d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents de 0 a 18 anys i a les seves famílies, que es complementarà amb activitats lúdiques als centres cívics, reforç escolar i suport a l'estudi. Aquest nou servei d'intervenció socioeducativa es durà a terme als baixos de l'edifici dels pisos de la Gent Gran, situat a l'avinguda de Jacint Verdaguer.
A través de nous plans d'ocupació, l'Ajuntament vol dur a terme diverses accions a les quals dedica 850.000 euros. La primera serà adequar els dos locals dels pisos de lloguer de joves. Un dels locals seria per traslladar-hi el magatzem municipal d'aliments, actualment ubicat a la Torre del Rector, i el rober de Càritas, situat al carrer de Pau Picasso.

El tinent d'alcalde de l'àrea d'Organització i Economia, Albert Ortiz, va explicar al ple que la nau de la Torre del Rector no permet la instal·lació de prestatgeries i que, en el nou emplaçament, aquest magatzem disposarà de 269 m2. També millorarà substancialment l'espai del Rober de Càritas que passarà d'un local de 45 m2 a un de 116 m2. I en l'altre local dels pisos de lloguer de joves s'ubicarà la Regidoria de Serveis Socials i el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD).
També a través de plans d'ocupació es construirà l'aula d'educació viària i ambiental, que s'ubicarà al parc Central, es continuarà amb les obres a la via pública per eliminar barreres arquitectòniques i es reprendrà la rehabilitació del Vapor.  

El regidor de PCCA, Francesc Rodríguez, va discutir l'augment d'algunes partides ja que, segons va dir, estan dotades suficientment i va titllar aquesta modificació de crèdits de “propaganda electoral, la més innecessària que he vist en tots els anys de regidor” El representant de la CUP, Salvador Alemany, va demanar que s'utilitzi en el Ple un llenguatge menys tècnic per ser més entenedor per a la ciutadania i va demanar que es poguessin explorar altres vies d'autoocupació i no només plans d'ocupació. El portaveu d'ERC, Pol Altayó, considera que es podien haver fet tres modificacions de crèdit diferents una per les socials, altres per ocupació i una de reajustaments de partides de gestió pressupostari. Altayó va lamentar que els plans d'ocupació previstos siguin només de construcció i no per a joves i ha lloat la tasca del projecte DIMO. 

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar que aquest pla de rescat social és continuïtat de l'actual i que s'intenta millorar tot i que no s'arriba a cobrir el 100% de les necessitats de la ciutadania. Sobre el projecte DIMO, l'alcaldessa va explicar que s'està estudiant com se li pot donar continuïtat perquè "l'equip de govern també creu que els resultats són molt positius".


Foto: Ple municipal del mes de juliol celebrat aquest 23 de juliol / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política