hola

De les onze candidatures cinc han quedat fora de la nova Corporació Local. Les gran sorpreses han estat CiU i PP. CiU havia format part de l'Ajuntament des de 1983 i el PP des de 1995.

Per la seva part, PxC va aconseguir formar-ne part en l'anterior mandat en la seva primera contesa electoral i RPS i MÉSxSPM es presentaven per primer cop.

Per ordre de vots assolits aquest diumenge, el nou partit MÉSXSPM amb un total de 480 vots (4,74%), s'ha quedat a les portes d'obtenir representació. El seu candidat, Joan Mestres, ha felicitat ICV per la victòria i a la CUP, PSC i ERC pels resultats obtinguts. L'alcaldable s'ha mostrat decebut però "contents perquè el seu és un projecte de futur".

El PP va obtenir un 4,55% de les paperetes emeses. El seu candidat, Marcial Pérez, que es presentava per primera vegada com a cap de llista va felicitar en primer lloc a ICV i als dos nous partits que tindran representació. Pérez s'ha mostrat molt decebut i ha atribuït la davallada al fet que "molts vots hagin pogut anar a Ciutadans i potser no s'ha treballat prou en els últims quatre anys".

Per la seva part, la candidata de CiU, Alícia Casals, s'ha mostrat molt decebuda. CiU ha perdut els tres regidors amb què comptava a l'actual mandat i ha passat d'un percentatge del 11,68% al 3,90%. Casals, que va ser molt sincera en les seves declaracions ahir, manifestava que Santa Perpètua no havia compartit el projecte multiracial de la seva formació. 

Republicans, formació que concorria per primera vegada a les municipals, ha estat la formació que menys vots ha aconseguit, amb un total de 103, un 1,02%. El seu alcaldable, Rafael Pérez, ha manifestat que continuaran lluitant tot i els resultats obtinguts.

Durant la jornada electoral, els Serveis Informatius municipals van trucar reiteradament al candidat de PxC, Rafael Herrera, amb el 100% de l'escrutini, però va ser impossible contactar amb ell. Tot i així, en un primer avanç, Herrera ja manifestava no estar gaire "content, perquè els resultats apunten que no seran favorables".


Foto: la seu de convergència durant la nit electoral una vegada es coneixia que la formació no estaria a la nova corporació / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política