hola

Presentació de l'AssociacióPolítica - Federalistes d'Esquerres

L'Associació Federalistes d'Esquerres es va presentar ahir dimarts 9 de desembre al Centre Cívic El Vapor de la mà de Ferran Pedret, diputat socialista al Parlament de Catalunya i membre de l'entitat, i de Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB i vicepresident de l'associació. L'acte va ser presentat pel primer secretari de l'Agrupació local del PSC, Manuel Ruiz. L'entitat considera que un plantejament federal s'ajusta als principis de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat i fraternitat i que el federalisme permet conviure identitats diferents sense barreres ni fronteres. Federalistes d'Esquerres consideren que la independència seria altament perjudicial per a Catalunya, per a Espanya i per a la integració europea. I també rebutgen la recentralització iniciada pel PP.

Federalistes d'Esquerres té el seu origen al setembre de 2012, quan un grup de ciutadans va veure la necessitat d'obrir un espai federalista a Catalunya davant l'escenari polític sorgit després de la Diada i la convocatòria d'eleccions anticipades. Va néixer així la Crida a la Catalunya Federalista i d'esquerres, un manifest que va recollir en pocs dies més de 2.600 signatures de suport. L'associació es va constituir formalment al juliol de 2013 i els seus objectius són una reforma de la Constitució que permeti desenvolupar un sistema federal en base als principis de la cooperació, la lleialtat institucional i la solidaritat entre els pobles d'Espanya; regenerar el model polític i institucional, fent-lo més democràtic i participatiu, respectuós de l'autogovern de les parts i de la plurinacionalitat d'Espanya; i avançar en la construcció d'una Europa sense fronteres, federal, més justa i solidària.

El degà de la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB i vicepresident de l'associació, Joan Botella, va explicar ahir que Federalistes d'Esquerres està format per persones afiliades a partits i altres que no que intenten contribuir a difondre la idea i els valors del federalisme. També va detallar que l'objectiu és crear un clima d'opinió en el qual hi hagi cada cop més gent que sigui conscient que allò que voldria existeix i és el federalisme i va negar rotundament que l'entitat acabi convertint-se en un partit polític. Sobre la possibilitat de generar-se a Santa Perpètua un grup territorial, Botella no tanca cap porta i va detallar experiencies que s'estan produint ara a altres localitats i que es podrien donar al municipi.

Foto: L'acte va tenir lloc al Centre Cívic El Vapor / Estrella Núñez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política