hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PleActualitat - Política

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat per unanimitat una proposició que reclama el manteniment del servei de transport sanitari al Vallès Occidental. El text insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a mantenir les mateixes hores de cobertura del servei vital bàsic (SVB), les ambulàncies per a urgències i a mantenir les bases de SVB del Vallès occidental i el SVA (Suport Vital Avançat) amb la dotació completa de personal mèdic, d'infermeria i tècnic al municipi de Sabadell. La petició es fa arran la convocatòria del Servei Català de la Salut d'un nou concurs per adjudicar el transport sanitari urgent i no urgent.

Segons la proposició aprovada, el concurs fixa que al Vallès Occidental s'ha constatat una reducció del pressupost previst d'un 9,6%, passant de 12 milions d'euros a 10,8. Això suposa una reducció de 31.472,5 hores anuals d'atenció. En el cas de Santa Perpètua la pèrdua és de dotze hores diàries de cobertura.

La moció considera que "es constata que enlloc d'avançar en la millora de l'atenció a les urgències i emergències a les persones residents a la comarca del Vallès Occidental, les decisions preses per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir del 2011 van en la direcció contrària, i a la retallada que ja s'havia produït amb el tancament dels CAP, ara se n'hi sumaria una de nova en el transport sanitari, que és un recurs que pot compensar en certa mesura els tancaments de CAP que s'han produït".

Santa Perpètua, ciutat lliure de rumors vers la diversitat cultural

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat una proposició on declara Santa Perpètua Ciutat lliure de rumors vers la diversitat cultural. El Consistori es compromet a actuar per fer front als rumors negatius i prejudicis enfront de la diversitat cultural. Els membres de la corporació es comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus discursos o campanyes. Tots els membres de la corporació van aprovar la proposició a excepció de PxC.

La proposició recorda que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i els ajuntaments de Catalunya, representats per les seves entitats municipalistes, FMC i ACM, van signar un conveni interadministratiu de col·laboració per treballar activament per fer front a la difusió de mentides, percepcions negatives i prejudicis que dificulten la integració i la convivència cridant a la responsabilitat col·lectiva per tal que tots els agents socials, públics i privats, contribueixin a desmentir rumors i a evitar la utilització partidista de la diversitat d'origen o de la diversitat cultural com a excusa per criminalitzar les actituds socials o comunitàries d'una part de la ciutadania.

Suport al manifest del 25N

D'altra banda, la Corporació ha aprovat per unanimitat el seu suport al manifest institucional llegit el 25 de novembre de 2014 a la plaça de la Vila en el marc del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. La Corporació manifesta el seu "compromís i la determinació d'aquest consistori de fer servir totes les eines disponibles, per avançar cap a una societat més justa i igualitària, sense cap tipus de violència i encara menys per raó de gènere". El consistori també seguirà "treballant per la igualtat real i efectiva entre dones i homes dedicant els recursos humans, econòmics i materials necessaris per a seguir implementant els programes i tallers de sensibilització, prevenció i eradicació de la violència envers les dones".

Foto: imatge de la darrera sessió plenària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació aprova el pressupost del proper exercici que supera els 35 milions d'euros
20 Des 2019 18:26 - RedaccióLa Corporació aprova el pressupost del proper exercici que supera els 35 milions d'euros

El Ple de la Corporació ha aprovat el pressupost municipal de 2020 que ascendeix a 35,3 milions d'euros. [ ... ]

Política
La CUP reclama la gestió pública del bus urbà
13 Gen 2020 11:27 - RedaccióLa CUP reclama la gestió pública del bus urbà

La CUP reclama la gestió pública del servei de transport urbà i que la ciutadania de Santa Perpètua [ ... ]

Política
La CUP exigeix responsabilitats  pel desastre ecològic a la conca del Besòs
19 Des 2019 14:06 - RedaccióLa CUP exigeix responsabilitats pel desastre ecològic a la conca del Besòs

La CUP exigeix que la investigació sobre el vessament a la conca del Besòs sigui "a fons" perquè [ ... ]

Política