hola

Actualitat - Política

El Partit comunista del poble de Catalunya (PCPC) ha expressat en un comunicat que "el procés participatiu impulsat per la Generalitat i pel Pacte Nacional pel Dret a decidir, ha estat una altra mobilització massiva de la societat catalana". Per al PCPC, "el 3% de vots nuls s'entenen en clau de protesta, tal i com ha defensat el PCPC".

Segons explica aquesta formació, la resposta del Govern Central, "és insistir a ignorar la qüestió i amenaçar amb accions repressives". Per al PCPC, la perspectiva d'un pacte d'Estat i d'una consulta pactada amb l'estat de caràcter vinculant és "difícil (...) i aquesta situació ens porta amb molta probabilitat a unes eleccions anticipades a principis del 2015".

Pe al Partit Comunista del Poble de Catalunya, la situació que es viu no es pot entendre sense "un profund anàlisis de l'estructura de classes a Espanya i a Catalunya, de la crisis del capitalisme i del procés de construcció europea".

El PCPC explica que a la seva darrera conferència sobre la Qüestió Nacional Catalana es va exposar que "la crisis del capitalisme ha tingut expressions profundes en diversos àmbits de l'Estat. L'abdicació del rei a favor del seu fill, la crisis del sistema de partits, l'aparició de noves formes de la socialdemocràcia i l'oportunisme-reformisme, són expressions del que diem Segona transició espanyola".

Per al PCP, a Catalunya aquesta Segona transició de la qual es parla, ve determinada "per una ofensiva de les principals forces polítiques nacionals, que situen la perspectiva de la creació d'un Estat català dins de les estructures imperialistes de la UE"

Des de el PCPC expressen "tenir clar" que "cap pacte amb la burgesia catalana ens portarà a cap avenç de les posicions de la classe obrera i capes populars catalanes" i que "obrir un període constituent sota l'hegemonia política i social de la burgesia mai serà la clau de les posicions de la classe obrera". Per aquesta formació, "l'experiència la vam tenir al 1978, on nombroses forces d'esquerres i revolucionàries es van subordinar al projecte de la burgesia afirmant que representaria un avenç en clau democràtica".

El Partit Comunista del poble de Catalunya afirma que el poble català "té dret a decidir lliurement sobre el seu futur, a decidir si vol ser independent". Per als comunistes, "no podem demanar a la classe obrera que segueixi el projecte de la nostra classe antagònica. Per això treballem i lluitem en l'acumulació de forces del Frente Obrero y Popular por el Socialismo, única manera d'aconseguir la llibertat i l'autodeterminació de Catalunya".

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP considera que el Pla de Mobilitat del Vallès accentuarà els problemes ambientals
29 Jun 2020 11:44 - RedaccióLa CUP considera que el Pla de Mobilitat del Vallès accentuarà els problemes ambientals

El Pla de Mobilitat del Vallès no donarà resposta a les necessitats de la comarca, en un escenari [ ... ]

Política
Nova sessió plenària aquest dijous 25 de juny
25 Jun 2020 12:07 - Marta HiraldoNova sessió plenària aquest dijous 25 de juny

La Corporació Local celebrarà aquesta tarda a les set la sessió plenària de caràcter ordinari corresponent [ ... ]

Política
ERC reclama més celeritat en l'aprovació de les subvencions per al comerç
30 Jun 2020 09:37 - RedaccióERC reclama més celeritat en l'aprovació de les subvencions per al comerç

Esquerra ha reclamat a l’Ajuntament de Santa Perpètua més celeritat en l’aprovació de les subvencions [ ... ]

Política