hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PleActualitat - Política

L'Ajuntament dedicarà 151 mil euros a la creació de nous Plans d'ocupació. La Corporació Local va aprovar una modificació de crèdits entre partides del programa de barris per possibilitar més d'una desena de nous plans d'ocupació relacionats amb la millora del barri de Can Folguera. Aquest va ser un del punts aprovats ahir en la sessió ordinària del mes de setembre. L'acord va comptar amb els vots favorables dels grups municipals d'ICV-EUiA, CiU, PCCA, PSC i la regidora no adscrita i les abstencions d'ERC, PP i PxC. ERC va argumentar la seva abstenció pel fet que provenia d'un pressupost que no havien vot a favor però que estava d'acord amb l'ús que se li volia donar a la partida.

 

El portaveu del PSC, Manuel Ruiz, va insinuar que aquesta modificació respon a motius electoralistes tot i que l'objectiu sigui la creació d'ocupació a la qual cosa el regidor d'Hisenda, Manel Llord, va expressar que l'objectiu és continuar fent les mateixes polítiques de generació d'ocupació desenvolupades durant el mandat.

Durant la sessió ordinària d'aquest dijous també es va aprovar definitivament el compte general de l'exercici 2013 que es va tancar amb un romanent de tresoreria de 7,4 milions d'euros. Sobre el resultat dels controls de la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera del segon trimestre de 2014, Llord va afirmar que es compleix amb els objectius.

El ple va aprovar dues proposicions.

Per unanimitat, la Corporació local exigirà al govern de la Generalitat un increment pressupostari que permeti l'accés immediat a beca de menjador escolar dels infants actualment en "llista d'espera" i dels pendents que tanquin el seu expedient acreditant el compliment dels criteris establerts en la convocatòria. Es recorda que l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, malgrat no tenir responsabilitats competencials al respecte, està fent aportacions econòmiques substancials durant el curs escolar i que es complementa per cobrir necessitats en períodes no lectius, com han estat els 17.900 euros d'aquest estiu.

També el Ple va aprovar una proposició per una elecció democràtica dels alcaldes i de rebuig de la reforma anunciada pel PP de la Llei de Règim Electoral Ggeneral. El PP ha fet aquest anunci amb la intenció de garantir que l'alcalde sigui el de la llista més votada. Això, segons diu el text, portaria a la paradoxa que podrien ostentar l'alcaldia, regidors que haguessin obtingut menys del 20% dels vots i, per tant, no comptarien amb el suport de més del 80% de la ciutadania. A més es subratlla que el vot es diposita en favor d'una candidatura no exclusivament en el seu cap de llista. I recorda que és el Ple qui escull amb els vots dels regidors qui serà l'alcalde o alcaldessa.

Per això, l'Ajuntament rebutja l'atribució de qualsevol prima de representació per regidors a la llista més votada, per vulnerar els principis de proporcionalitat i vot igual establerts constitucionalment; també està en desacord amb l'atribució de l'alcaldia a la llista més votada, quan no tingui el suport de la majoria dels regidors elegits en vot igual mitjançant un sistema proporcional i constituït en el Ple de l'Ajuntament. I rebutja també la constitució del Ple Municipal per regidors que no hagin estat escollits en el mateix acte electoral mitjançant sufragi universal, igual, lliure, directe i secret, tal com estableix l'art. 140 de la Constitució Espanyola.

Aquesta proposició va comptar amb 18 vots a favor d'ICV-EUiA, CiU, PCCA, ERC, PSC i la regidora no adscrita, 2 vots en contra del PP i l'abstenció de PxC.

Foto: imatge d'un moment del ple municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple declara Santa Perpètua municipi feminista i reclama a la Generalitat el deute per les escoles bressols
31 Gen 2020 12:26 - RedaccióEl Ple declara Santa Perpètua municipi feminista i reclama a la Generalitat el deute per les escoles bressols

El Ple va decidir ahir declarar Santa Perpètua de Mogoda municipi feminista i adherir-se a la Carta [ ... ]

Política
La CUP valora que Santa Perpètua es declari Municipi Feminista però reclama més recursos
19 febrer 2020 14:59 - RedaccióLa CUP valora que Santa Perpètua es declari Municipi Feminista però reclama més recursos

L’assemblea de la CUP de Santa Perpètua celebra que la Corporació hagi declarat Santa Perpètua [ ... ]

Política
Santa Perpètua en Comú analitza el Pla Específic de Mobilitat del Vallès
26 febrer 2020 14:21 - RedaccióSanta Perpètua en Comú analitza el Pla Específic de Mobilitat del Vallès

Membres de l’Executiva i del grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) s’han reunit per [ ... ]

Política