hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua va aprovar en la sessió de juliol una modificació de crèdit de quatre milions d'euros per actualitzar el Pla d'actuació plurianual d'inversions aprovat al mes d'abril. L'objectiu d'aquesta modificació és avançar les inversions previstes per al 2022 al 2021, segons va explicar el tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, que va afegir que la modificació responia a aplicar subvencions rebudes per tal de finançar inversions, recuperar fons financeres vinculades a préstecs antics i aplicar la part sobrera de les inversions financerament sostenibles.

Adelino Macías va assegurar que per tenir enllestit el Pla d'actuació al 2022 es feia necessari aquest canvi i va avançar que el finançament de les inversions previstes vindran de subvencions de l'Estat, la Generalitat, la Diputació o préstecs d'entitats bancàries.

El punt va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (SPEC i PSC) i l'abstenció de l'oposició (Republicà i Cs) i de la mateixa manera es va aprovar una modificació extrajudicial de crèdit de 1.305 euros. D'igual manera es va aprovar una modificació de la relació de llocs de treball i de la plantilla vigent per a l'exercici 2021.

En el bloc de Territori i Desenvolupament Local es van aprovar per unanimitat l'ordenança reguladora dels procediments d'intervenció administrativa municipal sobre l'ús del sòl i edificació: llicències urbanístiques i comunicacions prèvies, i una verificació relativa a l'ajustament de tres articles sobre usos al sistema d'equipaments comunitaris de les normes urbanístiques del Pla general municipal d'ordenació.

El Ple de l'Ajuntament va aprovar les festes locals de 2022 que seran els dilluns 7 de març i 5 de setembre, coincidint amb les festes majors d'hivern i d'estiu.

Abans de finalitzar el Ple de juliol, l'alcaldessa, Isabel Garcia, va desitjar unes bones vacances a tota la ciutadania i va demanar que s'actuï amb seguretat i responsabilitat per retrobar-nos per la Festa Major.

Serveis bancaris

El Ple del mes de juliol va aprovar per unanimitat que l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda considera que totes les persones han de tenir garantit el dret als serveis bancaris amb independència de les seves habilitats digitals i de la localitat on visquin. La proposició aprovada inclou el suport als col·lectius de persones afectades pel tancament generalitzat d’oficines bancàries i la supressió o reducció de l’atenció personalitzada, que ha provocat l'exclusió dels serveis bancaris de bona part de la gent gran. També considera indispensable l’atenció personalitzada a les persones que, a causa de la bretxa digital, no tenen accés a la banca digital ni als caixers automàtics. Per això, insisteix que les empreses han de revisar els protocols d’atenció al públic, recuperant el tracte personal i amb una bona qualitat de servei garantint atenció directe a tot el territori.

Sobre determinats cobraments i comissions per l’ús dels serveis bancaris, el document insta el govern de la Generalitat a l’obertura d’un expedient informatiu sobre aquestes comissions i que determini si aquests són causa o poden ser causa d’exclusió financera. I que actuï de la mateixa manera amb els tipus d’interès que s’apliquen a determinats préstecs personals i determini si es considera una pràctica d’usura prohibida pel Codi Civil Català i s’actuï en conseqüència davant les entitats financeres.

Suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears

D'altra banda la Corporació va expressar que "la nostra ciutat està profundament preocupada per la greu amenaça que suposen les armes nuclears per a les comunitats d'arreu del món. Creiem fermament que els nostres ciutadans tenen el dret de viure en un món lliure d'aquesta amenaça. Qualsevol ús d'una arma nuclear, ja sigui deliberat o accidental, tindria conseqüències catastròfiques, de llarg abast i duradores per a les persones i el medi ambient. Per tot això, donem suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears i cridem els nostres Governs a signar-lo i ratificar-lo". El Ple de l'Ajuntament ha fet seu aquest missatge de l'ICAN Citties Appeal (promogut per la Campanya ICAN, guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017) que diverses ciutats del món estan signant.

Tots els grups municipals volen així expressar la seva solidaritat amb totes les persones i comunitats afectades per l'impacte de les bombes atòmiques i els assajos amb armes nuclears. Al mateix temps, l'Ajuntament reclama als estats del món que es comprometin d'una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes cap al seu assoliment. En aquest sentit, insta el Govern de l'Estat espanyol a signar i ratificar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.


Foto: El ple de la Corporació del mes de juliol es va fer de manera telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política