hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) insisteix en la necessitat d'ampliar les possibilitats de la línia de Rodalies R8 amb la construcció de tres intercanviadors que podrien multiplicar per quatre els passatgers actuals d'aquesta línia que passa per al municipi i on Renfe ha construït una estació que es troba en la fase final abans de la seva posada en funcionament.

Davant de l'estació de la Granja Soldevila, el diputat d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Joan Mena, i l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, han explicat que el Grup Parlamentari Confederal Unidas Podemos- En Comú Podem ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que té per objectiu impulsar la construcció i posada en marxa de tres intercanviadors ferroviaris al Vallès Occidental. En concret, es tracta d’un intercanviador entre les línies R8 (Granollers- Martorell) i R4 a Barberà del Vallès, i dos intercanviadors entre la línia R8 i les línies vallesanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) S1 i S2, a les estacions d'Hospital General i Sant Cugat-Volpelleres.

Isabel Garcia ha declarat que “els intercanviadors ferroviaris vallesans que proposem són imprescindibles per avançar en la mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica que ofega les nostres ciutats. Estem parlant d’una inversió reduïda amb un gran benefici social i ambiental”.

Per la seva part, Joan Mena ha recordat que “la R8 és la única línia ferroviària transversal de Catalunya, amb un potencial enorme. Comunicar de forma directa el Baix Llobregat i els vallesos, sense passar per Barcelona, afavoriria la mobilitat sostenible de més d’1 milió d’habitants d’aquestes comarques”.

La PNL es discutirà i votarà en les properes setmanes en la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés dels Diputats i està consensuada amb el Grup Parlamentari Socialista. Desprès d’un període d’esmenes dels altres grups parlamentaris, Joan Mena ha destacat que “esperem també el recolzament a la PNL d’altres grups parlamentaris com ERC i JxCat, perquè és una proposta que beneficia al conjunt del país, la mobilitat sostenible i la salut de la ciutadania”. A més, ha considerat que “avui disposem d’un marc financer suficient per fer front a la inversió. Disposem dels Pressupostos Generals de l’Estat que ha incrementat la inversió en Rodalies de Catalunya de 94 a 433M€ i disposem, també, del Pla de Rodalies de Renfe fins el 2030 amb una important inversió ferroviària. Creiem, a més, que els Fons Europeus han de ser una eina essencial per impulsar la transició ecològica que necessita Espanya i Catalunya”.

Tant Joan Mena, com Isabel Garcia han coincidit a demanar la constitució del nou govern de la Generalitat de Catalunya per disposar d’un interlocutor estable per impulsar la construcció dels intercanviadors ferroviaris.

 

Foto: Joan Mena i Isabel Garcia davant de l'estació de la R8 a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política