hola

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua ha aprovat una moció en defensa de la preservació de l’ordre públic democràtic i en suport als Mossos d’Esquadra. La proposta va ser aprovada pels grups municipals de Santa Perpètua en Comú, PSC i Ciutadans i el vot en contra d'ERC.

La proposta defensa la manifestació pacífica, la llibertat d’expressió i rebutja les conductes violentes d’una minoria. A més, condemna i rebutja sense matisos els fets violents produïts en els carrers de diferents municipis catalans durant els darrers dies.

També manifesta el suport al conjunt del teixit comercial i empresarial en un moment especialment dur per la crisi derivada de la pandèmia, i expressa la solidaritat a totes les persones afectades pels actes de vandalisme i violència, que hagin patit danys personals o materials de qualsevol tipus.

La proposició també expressa el reconeixement als serveis públics i municipals d’emergències, de neteja i manteniment, per la seva feina incansable per retornar la normalitat als carrers i manifesta el suport democràtic de l' Ajuntament al conjunt dels cossos policials de seguretat, destacant la tasca del cos de Mossos d'Esquadra, pels seus esforços per mantenir la convivència i preservar la pau social.

El Ple també demana al futur govern de Catalunya i als grups polítics amb representació parlamentària que defensin la tasca i el compromís de servei públic del cos de Mossos d’Esquadra, les policies locals i la resta de cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Per últim exigeix urgentment la compareixença al Parlament del vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, perquè davant la Diputació Permanent, doni explicacions de la tardança i confusió dins del seu propi Govern per defensar l’actuació dels Mossos i la inoperància de la Conselleria d’Interior en coordinar una acció conjunta per preservar l’ordre públic als municipis que han patit disturbis i estralls vandàlics intolerables ocasionats per una minoria violenta, i com pensa restablir la confiança entre la Conselleria i la Direcció General de la Policia, cabdal per preservar l’ordre públic ens aquests dies de greu violència a la via pública.

Fons de Recuperació de la Unió Europea

D'altra banda, el Ple va aprovar una proposició per reclamar que les entitats locals puguin disposar almenys d’un 10% dels Fons de Recuperació procedents de la Unió Europea. La proposta va comptar amb el suport dels grups municipals de SPEC, PSC i Ciutadans i l'abstenció del grup republicà.

L'acord insta a la Generalitat de Catalunya a implicar i pactar, amb les Diputacions Provincials i entitats municipalistes catalanes, un mecanisme de repartiment i gestió dels nous fons europeus extraordinaris, que garanteixi que els municipis reben el finançament adequat per assolir una justa i equilibrada reconstrucció sanitària, social i econòmica en el territori.

També insta al Govern de l'Estat a establir i fer públics els mecanismes i criteris exigits pels diferents ministeris per al repartiment dels Fons de Recuperació procedents de la Unió Europea; assegurant la màxima objectivitat i transparència en el repartiment d'aquests fons i comptant amb la participació activa i vinculant de les Administracions Locals.


Foto: Dues patrulles dels Mossos d'Esquadra al barri de la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política