hola

La forces polítiques perpetuenques han coincidit a reflexionar sobre la participació i la situació especial d'aquestes eleccions autonòmiques. Totes les formacions han agraït la feina feta per tots els membres de les meses electorals que han possibilitat la celebració dels comicis i dels treballadors que han pres part per assegurar el compliment de la normativa de prevenció de la Covid-19.

Finalment, un total de 9.461 electors perpetuencs han votat en aquestes eleccions al Parlament. Aquesta xifra suposa una participació del 50,76% del cens i és gairebé 33 punts percentuals més baixa que al 2017 quan es va establir en el 83,02% i quan van exercir el seu dret a vot un total de 15.251 persones.

Les primeres dades de participació de les 13 hores ja apuntaven una baixada de vots respecte les darreres eleccions autonòmiques celebrades al desembre de 2017. Així, aquest diumenge 14 de febrer a la una del migdia havien votat un total de 4.028 perpetuencs, un 21,61% de l’electorat. Aquesta dada suposava una reducció de gairebé 13 punts percentuals respecte les eleccions de 2017, quan a aquella hora havia exercit el seu dret a sufragi el 34,51% del cens. A la tarda, la tendència a la baixa s’agreujava, i a les 18 hores havia votat un total de 8.296 persones, un 44,51% de l’electorat perpetuenc, dada que suposa una davallada de 23 punts percentuals respecte el 2017, quan a aquella hora havia votat el 67,87% del cens.

Malgrat la situació de pandèmia, la jornada electoral es va desenvolupar amb normalitat. Passats dos quarts de nou del matí, ja s’havien constituït les 33 meses electorals del municipi. Durant el matí es van registrar cues als diferents col·legis electorals, causades per l’aplicació de les mesures de seguretat i durant tot el dia, personal de l’empresa municipal Mogoda Serveis va desinfectar urnes, mobiliari i els espais electorals en nombroses ocasions.


Foto: La participació ha caigut del 83% al 50,7% / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política