hola

La CUP reclama a l'Ajuntament de Santa Perpètua que urgentment posi en marxa un nou servei d’acompanyament digital per assessorar i atendre persones que no tenen accés tecnològic o tenen moltes dificultats per realitzar tràmits i gestions administratives. La formació demana que des de l'OAC "per mitjà de cita prèvia la ciutadania que ho necessiti, pugui disposar d’assessorament presencial, equips informàtics i connexió a les xarxes per tal de portar a terme els tràmits i comunicacions amb les administracions que li calgui".

La CUP assenyala que d'aquesta manera es garanteix l’accés de la ciutadania a les eines digitals i es redueix la bretxa digital que la pandèmia de la covid-19 ha evidenciat. La formació explica que la nova situació "sens dubte pot provocar una escletxa digital entre la ciutadana que té al seu abast la informació i la formació en les noves tecnologies amb aquella altra ciutadana que l’accés tecnològic li és molt més difícil per no dir impossible"

La CUP considera "positiu l’avenç que les diferents administracions han fet, en els darrers temps, cap a la digitalització" però amb la pandèmia pràcticament tota la comunicació entre ciutadania i l’ajuntament amb els seus diferents tràmits administratius i personals, han passat a ser de manera exclusivament telemàtica. Afegeix que "creiem que aquesta situació crea una escletxa digital que moltes vegades es deu solapar amb l’escletxa social que pateix la nostra societat".

El perfil de la ciutadana que pot trobar dificultats per comunicar-se de manera digital amb la seva administració local i més pròxima pot ser divers, segons recorda la CUP, des de gent gran, persones amb problemes socioeconòmics, nouvingudes sobretot amb dificultats de l’idioma, amb problemes de comprensió i comunicació, discapacitats sensorials i mentals,entre d'altres persones.


Foto: Cartell d'una campanya de la CUP / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP critica que el govern local no avança en la participació ciutadana
14 Gen 2021 14:47 - RedaccióLa CUP critica que el govern local no avança en la participació ciutadana

L’Assemblea Local de la CUP ha expressat la necessitat d'elaborar pressupostos municipals els més [ ... ]

Política
Jéssica Albiach dona suport a la proposta municipal de connexió de les línies R3 i R8
14 Gen 2021 15:44 - RedaccióJéssica Albiach dona suport a la proposta municipal de connexió de les línies R3 i R8

La cap de llista d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albialch, ha donat suport a [ ... ]

Política
La perpetuenca Tamar Zamora, a la candidatura d'En Comú Podem a les eleccions al Parlament
13 Gen 2021 15:26 - RedaccióLa perpetuenca Tamar Zamora, a la candidatura d'En Comú Podem a les eleccions al Parlament

La perpetuenca Tamar Zamora serà la candidata número 36 per Barcelona en la candidatura d’En Comú [ ... ]

Política