hola

Esquerra Republicana critica la falta de transparència que hi ha per part del govern municipal de Santa Perpètua En Comú sobre l’increment de la taxa de residus, així com l’immobilisme en la millora dels percentatges de separació de reciclatge que té el municipi. La formació denuncia que la taxa de residus s'incrementa el 2021 un 9,4%, el que representa un augment de 8 euros per habitatge. Des del 2016 l'increment se situa en el 49,6%, segons explica ERC que afirma que són 31 euros més que fa cinc anys.

En un comunicat, la formació també critica les declaracions del tinent d'alcalde Adelino Macías en el darrer Ple sobre les ordenances fiscals "per la seva falta de veritat i de transparència"sobre l'increment de la taxa de residus.
“La Generalitat de Catalunya no està obligant als ajuntaments a incrementar les taxes de residus municipals, sinó que aquest increment es deu a la multa que s’imposa per no arribar als estàndards mínims de reciclatge que estableix la legislació actual. Multa que el govern municipal decideix revertir a través d’un increment sobre aquesta taxa” declara la portaveu del partit republicà Montserrat Vinyallonga.

ERC també lamenta que Santa Perpètua malgrat aprovat un pla de gestió de residus "rares vegades supera el 35%" de reciclatge quan la normativa estableix per aquest 2020 arribar al 60%. Valora la prova pilot que es farà a la Florida però expressa que "arriba tard" i "és insuficient i ens fa qüestionar si es faria sinó hi hagués una subvenció per part de la diputació”

“El reciclatge es basa en la co-responsabilitat Ciutadania - Govern, però si ja fa anys que es toca sostre en reciclatge, potser comença a ser hora que es prenguin decisions valentes i no ens quedem amb l’immobilisme de sempre tirant pilotes fora. Suspenem en reciclatge, però el gran suspens se l’emporta el Govern municipal, per la seva falta d’actuació i d’autocrítica”, segons assegura la formació.


Foto: La portaveu  del grup municipal d'ERC, Montse Vinyallonga, durant la sessió plenària virtual / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La plataforma ALL recull 750 signatures a favor de l'amnistia
13 Nov 2020 11:36 - RedaccióLa plataforma ALL recull 750 signatures a favor de l'amnistia

El nucli local de la Associació Amnistia i Llibertat (ALL) ha informat que ha recollit 750 signatures [ ... ]

Política
SPEC mostra la seva solidaritat amb el poble sahrauí i exigeix responsabilitat a la comunitat internacional
24 Nov 2020 14:11 - RedaccióSPEC mostra la seva solidaritat amb el poble sahrauí i exigeix responsabilitat a la comunitat internacional

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha expressat la seva solidaritat i el seu suport al poble sahrauí i [ ... ]

Política
Ciutadans reclama al govern local ajudes als establiments obligats a tancar de nou
04 Nov 2020 13:54 - RedaccióCiutadans reclama al govern local ajudes als establiments obligats a tancar de nou

Ciutadans ha reclamat al govern municipal mesures urgents per a ajudar als sectors afectats per les [ ... ]

Política