hola

El president d’Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, ha afirmat que seguirà lluitat pel dret a decidir i per l'amnistia. El dia que feia tres anys que és a la presó, juntament amb l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, Cuixart va fer una declaració en el que donava les gràcies al poble de Santa Perpètua "per ser-hi" i va demanar "no defallir". Les declaracions de Jordi Cuixart es van poder escoltar divendres a la nit a la plaça de la Vila durant la concentració que va organitzar el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua sota el lema 3 anys empresonats en suport als Jordis.

Cuixart va afirmar que seguirà lluitant per l'amnistia i va recordar al perpetuenc Ferran, un dels detinguts durant l'operació del 23 de setembre de 2019.


Cuixart va manifestar que segueix "dempeus" i que ha sentit "molt a prop el poble de Santa Perpètua".


El vicepresident d'Omnium Cultural, Marcel Mauri, que va tancar l'acte de divendres, va lamentar que faci tres anys que Cuixart i Sànchez estan “injustament empresonats” i va afegir que "tot això val la pena" ja que "la repressió i la injustícia referma els principis per seguir lluitant per un país lliure i el dret a l'autodeterminació".


Esther Cuixart, germana de Jordi, va agrair el suport de Santa Perpetua i el seu record cada dia 16 de cada mes des de fa tres anys i va demanar no defallir Esther Cuixart també va agrair el suport d'Omnium durant aquests tres anys. Durant l'acte de divendres van intervenir el pallasso i comediant Jordi Pesarrodona i Ramon Elias, contrabaix de l'espectacle Per Nassos i conegut per crear l'Stradiroures, un violí amb la forma del mapa de Catalunya. També van parlar el primer objector de consciència; Pepe Beunza, i el membre de Detingudes 23S, Edu Garzón. L'acusada de rebel·lió, sedició i terrorisme i absolta; Tamara Carrasco va enviar una carta. Durant les seves intervencions van recordar "als gairebé 3.000 represaliats per l'Estat" i a l'activista madrileny Dani Gallardo, empresonat a Soto del Real

D'altra banda, Òmnium ha informat que Jordi Cuixart demanarà oficialment a través d’una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, que “abandoni la por” i aposti per l’amnistia i recorda que l’amnistia és l’única eina que “permet anul·lar de facto les causes contra totes les persones represaliades”:“faci aquest pas decisiu per afrontar d’una vegada per totes un diàleg sense condicions i una negociació honesta per resoldre el conflicte”


Foto: Al centre de la imatge, Marcel Mauri, vicepresident d'Òmniun durant la seva intervenció / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política